Editorial: MANGALIA NEWS LA CEAS ANIVERSAR

0
985
Mangalia News
Mangalia News

     Ieri, 23 februarie 2016, s-au împlinit patru ani de când a luat ființă ziarul online „Mangalia News”. Îmi amintesc cum, în urmă cu patru ani, mă întrebam: ce șanse are acest ziar să supraviețuiească? Oare nu se va plictisi profesorul Traian Lupu să tot caute, zi de zi, să se informeze și să prezinte cititorilor săi tot ceea ce se întâmplă în acest oraș? Doar un om total dedicat meseriei de jurnalist poate face așa ceva, iar prof. Traian Lupu a demonstrat din plin dragostea sa pentru această meserie, coordonând cu dăruire echipa www.MangaliaNews.ro.

     Atunci, ca și acum, în Mangalia existau și mai există câteva publicații online, dar „Mangalia News” s-a detașat încă din primele zile, postând atât informații locale, cât și informații din toată Dobrogea, de interes pentru cetățenii Mangaliei. Uneori, când unele evenimente desfășurate la nivel național erau de interes pentru locuitorii Mangaliei, cu siguranță le puteai citi și pe „Mangalia News”, la Revista presei. Acestea erau preluate parțial din publicațiile naționale, întotdeauna făcându-se trimitere la sursă, pentru mai multe detalii. Astfel, pe „Mangalia News” puteai găsi tot ce te-ar fi putut interesa, din absolut toate domeniile: politică, administrație, turism, învățământ, cultură, sănătate, sport, muzică, umor etc.

Mangalia News

     Anii au trecut și încet, dar sigur, „Mangalia News” a urcat în topul publicațiilor locale accesate de utilizatori, ajungând pe primul loc, în anul 2015. Explicația este aceea că, pe lângă știrile locale, regionale și naționale, „Mangalia News” a promovat oamenii de cultură din Mangalia (făcându-le cunoscute creațiile literar-artistice), a publicat fotografii vechi și noi cu această localitate și cu litoralul românesc al Mării Negre, a realizat sondaje de opinie pe diverse teme, a prezentat proiectele finalizate din Mangalia, dar și pe cele care încă sunt de strictă necesitate pentru oraș. De asemenea, de-a lungul timpului, ‘Mangalia News’ s-a aflat într-un permanent dialog cu cititorii, dovadă fiind cele peste 600 de comentarii postate.

     Mai mult decât atât, pe parcursul anului 2015, cu prilejul împlinirii a două decenii de la declararea Mangaliei ca municipiu, ziarul online „Mangalia News” a derulat un amplu proiect intitulat Mangalia TOP 20 – un top al personalităților locale. Redacția a prezentat, pe parcursul a 20 de episoade, profesioniștii din Mangalia din următoarele domenii de activitate: istorie-arheologie, arte plastice (pictură, grafică, sculptură), aviație, biologie, bio-speologie, cercetări marine, construcții civile, construcții de nave, inginerie navală, educație, învățământ, cultură, marină militară, mass-media, sănătate, medicină, muzică, literatură, teatru, tratamente balneare, agricultură, turism și administrație publică.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     La finalul prezentărilor, redacția a realizat un sondaj de opinie, unde cititorii au fost invitați să voteze una dintre personalități, pentru a se stabili un clasament. În total s-au înregistrat 3.384 de voturi, iar în ziua de 29 decembrie 2015, prof. Traian Lupu, directorul ziarului online „Mangalia News”, a înmânat Diplomele de Excelență și Premiile Speciale celor clasați pe primele locuri.

diplome_muzeul_callatis_sorin_colesniuc-

mangalia20_premiantii

     În final, consider că trebuie să prezint câteva date statistice, preluate de pe Google Analytics: în cei patru ani de activitate, numărul articolelor publicate de ‘Mangalia News’ s-a ridicat la 8.230, iar site-ul a fost vizualizat de 3.672.700 ori, de cei peste 461.800 utilizatori.

     Ținând cont de faptul că municipiul Mangalia are aproximativ 40.000 de locuitori (cu tot cu pensionari și preșcolari, dintre care mulți nu utilizează Internetul) ne putem face o imagine asupra succesului pe care l-a înregistrat pe parcursul celor patru ani de activitate, ziarul online „Mangalia News”.

     Subliniez faptul că informațiile postate pe site-ul www.mangalianews.ro sunt prezentate și pe rețelele de socializare, pe paginile „MangaliaNews PunctRo” și „@Mangalia News”, unde sunt înregistrați, săptămânal, 35.000 – 40.000 vizitatori.

LA MULȚI ANI, MANGALIA NEWS!

     Cercetător științific, doctor Sorin Marcel COLESNIUC.


Mangalia News, Miercuri, 24 februarie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply