Costineştiul va fi racordat la gaze. Se lucrează pe străzile din localitate

0
645
costinestiul-va-fi-racordat-la-gaze
CUGET LIBER: Costineştiul va fi în curând racordat în întregime la reţeaua de gaze naturale. Se lucrează susţinut în Schitu, conductele urmând să fie duse pe toate străzile din staţiune. Din toamnă, oamenii îşi vor putea racorda casele, pensiunile sau hotelurile, cea mai mare parte a localităţii având destinaţie strict turistică.
În momentul de faţă, se lucrează susţinut pentru introducerea reţelei astfel încât până la vară să fie terminată această etapă. Urmează ca din septembrie, după ce pleacă turiştii, să se treacă la racordările individuale.
Potrivit estimărilor, cheltuielile de încălzire pentru populaţia din Costineşti vor fi mai mici cu 40% după racordarea la gaze, factura urmând să fie chiar şi de trei ori mai mică pentru cetăţenii care foloseau ca sursă de încălzire electricitatea.
Constructorul s-a obligat să aducă reţeaua de gaze până la poarta gospodăriilor, viitoarele racorduri şi branşamente urmând să se facă individual, pe propria cheltuială a oamenilor.
La lansarea proiectului, în primăvara anului trecut, distribuitorul de gaze anunţa că, estimativ, costurile totale pentru racordarea la gaze a unei case ar ajunge la 2.000 de lei, vestea bună fiind că firma care face lucrarea este de acord cu plata acestei sume în 12 tranşe lunare.

Continuarea, în cugetliber.ro, Joi, 18.02.2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply