Eolienele, cât cinci reactoare nucleare: 3.129 megawaţi din vânt, în fiecare an!

0
1051

eoliene-cogealac-fantanele-dobrogea

OBSERVATOR.RO: Cu sau fără certificate verzi, eolienele câştigă teren pe zi ce trece. La finele anului trecut, Transelectrica avea pe hârtie 5.200 de MW produşi din surse regenerabile, din care 5.142 de MW funcţionali.

Capacităţile de producere a energiei electrice din surse regenerabile au ajuns la o putere instalată totală de 5.142 de MW la finele anului 2015, potrivit datelor centralizate de Transelectrica. Astfel, în sistem existau parcuri eoliene cu o putere de 3.129 de MW, panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de 1.325 de MW, microhidrocentrale de 585 de MW şi proiecte pe bază de biomasă cu o putere cumulată de 103 MW. În decembrie 2015, figurau în sistem capacităţi de producţie a energiei regenerabile de 5.200 de MW, conform Transelectrica. Spre comparaţie, reactoarele I şi II, ce produc împreună circa 18% din consumul de energie electrică al ţării, au un volum de producţie de 700 MW fiecare, adică de cinci ori mai puţin.

La malul mării funcţionează cel mai mare parc eolian de uscat din Europa, construit la Fântânele-Cogealac şi care generează, într-un singur an, peste 1.600 de TW de energie electrică.

Din punct de vedere al puterii instalate, judeţul Constanţa se clasează pe primul loc în ceea ce priveşte proiectele de energie regenerabilă şi deţine 80% din producţia eoliană la nivel naţional.

Citiți continuarea pe observator.ro, Luni, 1 februarie 2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply