Grupare navală NATO face exercitii în Marea Neagră

0
649

Grupare-Navala-NATO-luptă-împotriva-minelor-marine-SNMGCM

Dragorul maritim 30 „Slt. Alexandru Axente” intră în compunerea Grupării Navale NATO de luptă împotriva minelor marine SNMGCM – 2,  în perioada 1 – 29 februarie, ca urmare a deciziilor adoptate la Summit-ul NATO din  Ţara Galilor, în anul 2014, prin care s-a adoptat  Planul de Creştere a Capacităţii Operaţionale a Alianţei (RAP – Readiness Action Plan).

          Gruparea navală va desfăşura operaţii de supraveghere a căilor de comunicaţii maritime în Marea Neagră, în vederea prevenirii traficului ilegal de mărfuri şi de persoane.

           Din grupare fac parte nave militare ale Bulgariei, României, Spaniei şi Turciei, care vor patrula în Marea Neagră, fiind planificate şi exerciţii comune cu nave ale Gărzii de Coastă din Georgia. În perioada 19-27 februarie, gruparea SNMGCM-2 va participa la exerciţiul POSEIDON 16, organizat de Forţele Navale Bulgare, în raioanele maritime din apropierea portului Burgas.

          Participarea marinarilor militari români la  exerciţiile NATO din Marea Neagră contribuie la consolidarea securităţii comune a Alianţei, pe flancul estic,  prin descurajarea eventualelor acţiuni agresive.

Exerciţiul face parte din Planul de Activităţi al Forţelor Navale Române pentru anul 2016 şi are ca obiectiv ridicarea nivelului de interoperabilitate al militarilor români cu partenerii din Alianţă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nava este comandată de locotenent – comandorul Codrin MISARĂŞ şi are un echipaj alcătuit din 78 de militari.

(foto: observator.ro).


MangaliaNews.ro, 01.02.2016.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply