Alimente scumpite cu 30%, efectul unei legi eco ratate

0
735

alimente-scumpite

În scandalul reciclării ambalajelor, izbucnit după ce agenţii economici din industria alimentară s-au trezit cu penalități de aproape 50 milioane de euro, producătorii din sector ar putea da în judecată Ministerul Mediului, cel care ar fi trebuit să reglementeze întreg lanțul de reciclare.

De ieri, producătorii din România trebuie să depună la Agenția Fondului de Mediu evidența cantităților de ambalaje reciclate pe 2015. Cum firmele de reciclare sunt acuzate de fraudă și sunt în atenția Parchetului General, s-a creat o întreagă harababură.

Declarațiile fiscale nu pot fi depuse, drept urmare producătorii, presați de penalități, nu știu cum să procedeze, chiar dacă şi-au îndeplinit obligaţiile.

Sorin Minea, președinte Romalimenta, spune că presiunea care se pune acum pe industria alimentară se va resimţi puternic în preţuri, iar unii agenţi economici ar putea fi băgaţi în faliment.

„Vinerea trecută a mai venit o factură pentru alte 55 mii tone de ambalaj nereciclat, ceea ce înseamnă alte 20 de milioane de euro de plată. Cade tot pe noi. E o întreagă nebunie! Nici nu mai contează creșterile de 30% sau cât o fi, stingem lumina și închidem. Este halucinant!”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Producătorii sunt revoltați pentru că discuțiile de la minister nu au dus la nicio concluzie.

Continuarea, AICI. 26.01.2016.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply