Primăria Albeşti vrea să facă referendum, Prefectura se opune. “Se cere retrocedarea păşunilor”

0
732
gheorghemoldovanalbesti
Gheorghe Moldovan, primarul comunei Albeşti.

Cu toate că s-au mobilizat exemplar pe reţelele de socializare pentru a se prezenta la urne în această duminică, atunci când erau chemaţi să răspundă la o întrebare ce viza păşunea localităţii, oamenii din comuna Albeşti nu vor mai fi consultaţi cu privire la acest subiect.

„Referendumul privind retrocedarea păşunilor din comuna Albeşti nu se mai organizează. După ce am adoptat Hotărârea de Consiliu Local prin care se dispunea organizarea consultării publice, Prefectura Constanţa nu a dat aviz de legalitate şi a atacat hotărârea la instanţa de judecată. Aşa că, deocamdată, ne judecăm şi aşteptăm decizia instanţei de judecată”, a declarat pentru „Cuget Liber”, primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan.

Probleme cu retrocedările

Situaţia privind retrocedarea terenurilor agricole este departe de a fi finalizată, una dintre localităţile care se confruntă cu asemenea problemă fiind comuna Albeşti.

În urmă cu ceva timp, mai mulţi moştenitori ai unor boieri care au avut pământuri în Albeşti au formulat cerere prin care transmiteau primăriei că vor să intre în posesia drepturilor ce li se cuvin ca moş-tenitori de drept. Toate bune şi legale, numai că, terenurile care au fost solicitate au fost deja retrocedate în anii trecuţi, astfel că pe raza comunei Albeşti nu mai sunt pământuri care să fie transmise moştenitorilor.

Continuarea, AICI. 19.11.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply