Mangalia: Frumusetea toamnei dobrogene, sărbătorită la malul mării

0
842
frumuseteatoamneidobrogene1
     Centrul de Documentare și Informare din cadrul Colegiului Economic Mangalia, în colaborare cu prestigiosul Club al Artelor Solteris, a organizat, vineri, 13 noiembrie 2015, la Cercul Militar Mangalia, activitatea denumită Toamnă dobrogeană.
     Activitatea a celebrat frumusețile anotimpului autumnal la malul mării și a avut, în același timp, o componentă istorică, serbând Ziua Dobrogei și cei 137 de ani de la Reintegrarea Dobrogei la Statul român.
     Întâlnirea a fost deschisă de doamna profesor- documentarist Ibolya Negoiță de la Colegiul Economic Mangalia, apoi și-au transmis mesajul doamna Simona Ciobănel, director al Colegiului Economic Mangalia, doamna Cornelia Tănase, director – adjunct, doamna Liana Naum, director al Cercului Militar Mangalia și doamna  Belchiz Manole, profesor-documentarist la Casa Corpului Didactic Constanța.
     Partea științifică a activității a fost realizată de prof. dr. Mihai Sandu (Colegiul Economic Mangalia), care a relizat o amplă și documentată incursiune în istoria bogată și complexă a Dobrogei, marcând, în același timp, semnificațiile istorice ale zilei de 14 noiembrie.
     În partea a doua a întâlnirii, publicul, alcătuit din oameni de cultură, s-a putut bucura de momentele  artistice susținute de elevele Lăcătuș Anastasia din clasa a IX-a A  și Dumitru Bianca din clasa a X-aE, iar  membrii  Clubului Artelor Solteris, prezentați cu sensibilitate și dăruire de președinta clubului, poeta Emilia Dabu, au creat momente speciale de muzică și poezie: Adina Lozinschi (recitare și interpretare la pian), preot Ioan A. Bolba (recitare din poezia lui George Topârceanu), Mariana Oleniuc (monolog tematic) și cantautorul George Șerban, care a emoționat publicul cu melodiile despre toamnă.

frumuseteatoamneidobrogene2

     Cei prezenți s-au bucurat de o întâlnire reușită, petrecând  o după-amiază  caldă, însorită, în care au celebrat toamna, anotimpul  belșugului și al recoltei.

     A transmis prof. Nicoleta Teodorescu (Consilier de imagine al Colegiului Economic Mangalia).


MangaliaNews.ro, 16.11.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply