VIDEO Primele declarații ale victimelor din Colectiv. Ce spune ANDREI TRIFU din Mangalia

1
907

andrei-trifu-primele-declaratii-ale-victimelor-din-colectiv

Primele declarații ale victimelor din Colectiv: După câteva secunde a început focul puternic care a trimis lumea către ieșire, într-o busculadă de care nu aș vrea să aibă parte nimeni. Medicii au avut grijă de noi ca de copiii lor (VIDEO).

Mărturii cutremurătoare vin din partea răniților din incendiul de la clubul Colectiv. Într-o conferință de presă susținută la Spitalul Bagdasar Arseni, câțiva pacienți, care au putut fi mobilizați din salon, au povestit clipele prin care au trecut în seara de 30 octombrie, dar și cum li s-a schimbat viața după tragedia din clubul bucureștean.

„Am fost cu prietenii mei din alte trupe, ca să susținem alți prieteni care atunci erau pe scenă și își lansau al doilea album. Când a izbucnit incendiul, a fost o stare de hipnoză generală, nimeni nu se aștepta la acest fenomen. Solistul a cerut un extinctor, dar se pare ca nu a fost nimic de ajutor. După câteva secunde a început focul puternic care a trimis lumea către ieșire, într-o busculadă de care nu aș vrea să aibă parte nimeni. Eram exact la mijlocul scenei, la patru metri de scenă, în fața camerelor principale de filmat”, apovestit Andrei Trifu, în vârstă de 44 de ani.

”În momentul acela, am reușit să îmi fac loc spre ieșire, am văzut că focul ia amploare și, din pregătirea mea de 25 de ani de armată, mi-am dat seama că ceva este în neregulă. Înainte am strigat la toată lumea să se lase cât mai jos posibil. Am încercat să induc oamenilor o undă de reacție, să reacționeze cumva pozitiv și să se salveze cât mai mulți. Spre ieșire s-a creat o busculadă, cei mai nepregătiți au încercat să tragă de cei din față ca să iasă. Eu, până înspre ieșire am reușit să îmi țin respirația cam un minut și jumătate, cu ochii închiși, m-am târât pe coate, așa cum am învățat în armată. Lucrul acesta mi-a salvat căile respiratorii. În momentul acesta cineva trăgea de piciorul meu stâng. Două persoane au reușit sa ridice persoana de pe piciorul meu și pe mine și să ne ducă departe de acel loc”, a mai spus Andrei Trifu.

Întrebat cine crede că este vinovat de producerea tragediei, acesta a răspuns: ”În primul rând, cei din conducerea clubului. Conducerea clubului trebuia să pună minimum de măsuri de siguranță în caz de incendiu. Aceste măsuri trebuie să existe în orice loc. Trebuie să existe un stingător, un hidrant, lucruri pe care să le manevrăm când se întâmplă astfel de fenomene. Eu cred că adevărații vinovați vor fi până la urmă pedepsiți. Eu am venit aici să susțin acești oameni minunați care ne-au ajutat să trecem peste durerile fizice și psihologice. Avem aici echipe care se ocupă de noi pe parcursul zilei și chiar în timpul nopții, care au renunțat la familie ca să se ocupe de noi”.

A fost mobilizarea unei forțe umane în sprijinul nostru și în sprijinul victimelor și familiilor victimelor. Cred că iertarea va veni ușor, ușor, dar nu trebuie să uităm, pentru că dacă uităm, astfel de lucruri se vor întâmpla din nou”, a mai spus Andrei Trifu, care a ținut să menționeze că va merge în continuare la concerte în cluburi.

”Pe mine nu mă va opri un dezastru sau o nenorocire să fac ce îmi place, să merg cu drag să îmi ascult preietenii și să susțin muzica rock românească”, a spus pacientul.

”Am imaginile tinerilor exact înainte de dezastru, când erau toți fericiți, apoi am imaginea dezastrului în sine, dar deja face parte din viața mea, nu pot să șterg cu buretele”, a mai spus acesta.

Articolul integral, pe b1.ro, Joi, 12 noiembrie 2015.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply