Prof. Marian Sârbu, la ora de dirigenţie: "Nu-mi asum rolul de poliţai la clasă"

0
853
prof-Marian-Sarbu
În urmă cu o săptămână, când am publicat interviul cu prof. Marian Sârbu, catedra de fizică a Liceului Teoretic „Ovidius“, fost inspector general, au existat cititori care ne-au solicitat şi o a doua parte, motiv pentru care am stabilit împreună cu îndrăgitul dascăl să asistăm la o oră la clasa la care dânsul este diriginte. 
Primit în clasă mai repede ca un prieten decât drept un dascăl care predă o materie de… temut, prof. Marian Sârbu le-a propus elevilor săi, iniţial, să vorbească despre cum îşi văd ei viitorul: în ţară sau afară. Evident că răspunsul a venit prompt. 
„Afară, pentru că nivelul de trai este mai ridicat, oportunităţile sunt mult mai multe şi din domenii diferite. Spre exemplu, în timp ce românul vede psihologul ca pe medicul care tratează nebunii, acolo domeniul psihologic este altfel asimilat”, a dat startul un băiat. O colegă, mai… patrioată, a lansat o întrebare, rămasă retorică: „Păi dacă plecăm toţi, cine mai rămâne să îndrepte lucrurile în ţara asta?”. La care un altul a adăugat: „Paradoxul este că nici acasă nu te ridici, dar nici afară, doar dacă eşti vreun supradotat!”
S-a ajuns chiar la discuţii legate de condiţia profesorilor români, iar un elev a lansat o ipoteză îndrăzneaţă, în ton cu vârsta sa: „Dacă ar fi fost atât de nemulţumiţi de salariile primite, ar fi trebuit să iasă cu toţii în stradă şi să facă presiuni, să demonstreze că sunt o forţă importantă în ţara asta!”. Simţind probabil că se încinge subiectul, dirigintele a început să povestească propria-i aventură în Germania. 

Cum văd elevii relaţia cu propriii părinţi 

Citiți continuarea în cugetliber.ro, Luni, 26 octombrie 2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply