Galerie foto. A fost deschis noul pod de la Agigea. Cum se circulă spre sudul litoralului

0
762
Cu patru ani întârziere…

podul-nou-agigea

Începând de ieri, maşinile de mare tonaj care intră sau pleacă din Portul Constanţa Sud vor putea traversa Canalul Dunăre-Marea Neagră pe noul pod de la Agigea. Se mai lucrează încă la breteaua de şosea care va face legătura între pod şi Drumul Naţional 39, spre Eforie Nord. Însă, tirurile au acces în port pe la Poarta 10 bis, inaugurată tot ieri.

„Podul este gata pentru a intra în circulaţie, la fel şi Poarta 10 bis, de intrare şi ieşire din Portul Constanţa, Vama şi Poliţia de Frontieră sunt deja stabilite pe poziţie. Este cel mai mare pod dublu hobanat din ţară, care are deschidere centrală de 200 de metri. În cadrul acestui proiect a fost utilizat pentru prima dată în structuri, în pilonii principali, un beton de tip autocompactant. Practic, podul este o premieră românească din toate punctele de vedere”, explică Mihaela Alina Stăetu, director infrastructură în cadrul Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” S.A..

În cursul săptămânii trecute, a fost finalizat montajul aparatelor de reazem definitive, fiind astfel îndeplinite condiţiile pentru demararea etapei de recepţie la terminarea lucrărilor. Aparatele respective au fost achiziţionate de constructorul SC Apolodor Com Impex SRL tocmai din Germania şi au rolul de a prelua sarcinile suplimentare provenite din seism. S-au totalizat astfel întârzieri de aproximativ patru ani, faţă de programul stabilit iniţial.

Se lucrează încă la şoseaua de legătură

Citiți articolul integral, în cugetliber.ro, 20.10.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply