Maternitate cu program de … gravidă. Pacientele nu au voie să nască după ora 16

1
1011

maternitate

Situaţie fără precedent la Spitalul Municipal din Mangalia! Gravidele cărora li se „împlineşte sorocul“ nu mai pot naşte în cadrul unităţii sanitare  pentru că linia de gardă se închide după ora 16:00. Situaţia a fost creată de lipsa moaşelor care să asiste la naştere gravidele, dar şi de faptul că multe dintre femeile care ajung la acest spital nu sunt în evidenţa medicilor.

Lipsurile sistemului sanitar îşi pun încă o dată amprenta pe spitalele din ţară şi, implicit, se răsfrâng asupra pacienţilor, având în vedere că multe dintre spitale nu au suficienţi medici, ori materiale sanitare, sau nici una, nici alta. Un astfel de caz este înregistrat la Spitalul Municipal Mangalia şi resimţit din plin de gravidele care trebuie să nască în curând.

Concret, unitatea sanitară nu va mai putea asigura asistenţa la naştere după ora 16,00, având în vedere faptul că spitalul a rămas fără două dintre moaşele care lucrau pe tura de noapte. Managerul unităţii sanitare, doctorul Liviu Mocanu susţine că gravidele vor fi redirecţionate către Spitalul Judeţean Constanţa, spital cu care a fost încheiat un acord de colaborare.

„Trebuie să spui şi ce lipsuri ai în spital, iar noi vrem să fie foarte clară această situaţie! În Spitalul Municipal Mangalia nu există linie de gardă pe obstetrică şi nu a existat niciodată pentru că am fi avut nevoie de cel puţin 5-6 medici pentru asta. Situaţia din prezent a fost creată de faptul că ne-au plecat două moaşe şi că după ora 16,00 nu vom mai putea asigura asistenţa la naştere pentru gravidele care vin din localităţile învecinate şi care nu sunt în evidenţa medicilor din spital. Adică, noi informăm aceste gravide că e mult mai bine pentru ele să fie luate în evidenţa unui medic de familie şi apoi în evidenţa unui medic ginecolog din spital care sigur se va deplasa la unitatea sanitară şi după ora 16,00, dacă gravida trebuie să nască.

Citiți articolul integral în cugetliber.ro. Marți, 13 oct.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Cam târziu cu acest reportaj… Criza este cronicizata. Datează de aprox 3 ani. Semnale de alarma au fost trase, dar nimeni nu le-a băgat în seama. Urmăriți comenturile la postările primarului, din 18 februarie a.c., respectiv 12 oct. Veti vedea părerea celor în cauza. Scuze dacă v-am deranjat.

Leave a Reply