Întâlnire cu scântei între administraţie şi sportivii din Mangalia

0
942

Întâlnire cu scântei, aseară, între administraţia publică locală şi o parte a cluburilor sportive din Mangalia. În urma mai multor solicitări venite din partea părinţilor micilor sportivi din localitate, edilul Cristian Radu i-a invitat pe aceştia la o discuţie pe marginea problemelor cu care se confruntă cluburile din localitate. Printre neajunsurile menţionate de către părinţi şi antrenori, se numără slaba finanţare a cluburilor, puţinele baze sportive din oraş, unde copiii pot practica sporturile la care sunt înscrişi, dar şi greutăţile întâmpinate în ceea ce priveşte transportul la diversele competiţii.

În privinţa sălilor şi bazelor sportive, edilul Cristian Radu a declarat că susţine, în continuare, trecerea acestora din administrarea şcolilor în cea a primăriei: “De un an şi jumătate încercăm adoptarea unui regulament al sălilor şi bazelor sportive din Mangalia. Acestea trebuie să treacă în administrarea unui departament al primăriei, întrucât, şi la ora actuală, directorii instituţiilor de învăţământ utilizează aceste sali pentru activităţi sportive ale unor grupuri de adulţi, care nu au nicio legătură cu şcoala, până în ore târzii din noapte. La prima şedinţă a Consiliului Local voi supune votului consilierilor, din nou, acest regulament”, a declarat Cristian Radu.

Replica a venit din partea consilierului local Paul Foleanu, aflat în sală. Acesta a declarat că grupul politic din care face parte nu va vota acest regulament, întrucât consideră că nu este oportună trecerea sălilor de sport în administrarea ADPP: “În sălile de sport au acces elevii, gratuit, în timpul orelor de curs. În afara programului şcolar, sălile pot fi închiriate contra unei taxe de 100 de lei/oră. Consider că ADPP nu poate să se mai ocupe şi de acest săli, deci este o soluţie proastă trecerea lor la acest serviciu. O rezolvare ar fi un proiect de hotărâre prin care, toţi copiii sub 18 ani, înscrişi în cluburi sportive să aibă acces gratuit în sălile de sport, după un program bine stabilit de directorii unităţilor de învăţământ”.

Citiți continuarea articolului în editiadesud.ro, 13.10.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply