România inspectorilor. Unul la 50 de locuitori!

0
800

romania-inspectorilor

În România există aproximativ 100 de instituţii şi organisme de control, din care 50 au şi dreptul de a da amenzi. Sunt atât de numeroase încât de multe ori se calcă pe picioare în exercitarea atribuţiilor, mai ales că nici responsabilităţile nu sunt clar definite.  

Le găsim în toate ministerele, le găsim în subordinea Parlamentului, a premierului, dar nimeni nu poate spune câte persoane lucrează în aceste entităţi. Câţi angajaţi lucrează în aceste structuri nimeni nu poate spune cu precizie.

Un studiu realizat de firma Golden Mind & Spirit estima că numărul acestora este de cel putin 10.000 de persoane cu atributii nationale sau locale de control în fiecare judeţ, ceea ce, la nivel national, înseamnă peste 400.000 de controlori.

Conform unui studiu comandat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, 87% dintre antreprenorii intervievaţi au declarat că introducerea unui organ unic de control, care să le grupeze pe cele existente, după modelul german, ar reprezenta o măsură bună şi foarte bună. Pe de altă parte, se estimează că o companie ajunge să piardă pînă la 65% din timp cu vizitele instituţiilor de control şi cu conformarea la cerinţele acestora.

Citiți mai mult AICI. 11.10.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply