Copiii nevaccinaţi, interzişi în colectivitate. Nu vor mai putea fi înscrişi la grădiniţă sau la şcoală

0
690

copiii-nevaccinati

Deşi vaccinarea copiilor este deocamdată lăsată la latitudinea părinţilor, Ministerul Sănătăţii pregăteşte un proiect de lege prin care nouă vaccinuri împotriva unor afecţiuni grave să devină obligatorii. 

Astfel, dacă un părinte nu doreşte să îşi vaccineze copilul, trebuie să semneze o declaraţie prin care refuză acest lucru. Dar, înscrierea copiilor la grădiniţă sau la şcoală, fie ea publică sau privată, se va face cu dovada faptului că cei mici au fost vaccinaţi. Pe fondul scăderii acoperirii vaccinale în România, Ministerul Sănătăţii pregăteşte un proiect de lege prin care să oblige părinţii să îşi vaccineze copiii împotriva a nouă boli grave: hepatitei B, a difteriei, tetanosului, pertussis, poliomielitei, rujeolei, oreionului, rubeolei şi BCG.

Astfel, dacă la înscrierea la grădiniţă sau la şcoală părintele nu va putea prezenta dovada vaccinării complete, atunci va trebui să aducă de la Comisia Judeţeană de Vaccinare un document în care să fie precizate clar datele de recuperare în următorul an a vaccinării cu vaccinurile care previn bolile mai sus.

Dacă nici după un an vaccinarea nu va fi completă, grădiniţa sau şcoala nu-l mai poate înscrie pe copil. Copilul va putea fi înscris într-o formă de învăţământ doar după ce medicul de familie va completa pe adeverinţa medicală rubrica „antecedente vaccinale complete corespunzătoare vârstei”. Vaccinările obligatorii se efectuează doar în unităţile medicale autorizate.

Părinţii şi medicii de familie, amendaţi

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Potrivit aceluiaşi proiect de lege, părinţii şi medicii de familie care refuză vaccinarea vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. 

Mai mult, AICI. 1 oct.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply