Salvamarii din sud au prezentat bilanţul: sute de turişti salvaţi şi 7 înecaţi

0
859

george-lipoveanu-salvamarii-sud

George Lipoveanu.

Salvamarii de pe litoralul românesc şi-au încheiat activitatea din acest sezon estival, iar bărcile de salvare şi toate celelalte dotări au fost depuse în depozite. Salvamarii, cel puţin cei din sudul litoralului, recunsoc că pentru ei sezonul care tocmai s-a încheiat a fost unul dintre cele mai grele din cauza numărului mare de decese prin înec. Chiar şi aşa, au şi motive de satisfacţie: au fost salvate de la înec aproximativ 300 de persoane, iar 45 de copii au fost readuşi în sânul familiei de către salvamari, după ce s-au pierdut.

Au fost şi persoane care şi-au pierdut viaţa, 7 la număr au fost în staţiunile dinspre Vama Veche, până la Olimp, iar alte 8 în Costineşti. Bilanţul a fost prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de George Lipoveanu, şeful Callatis Club Nautic SRL, firmă ce controlează cei 87 de salvamari din sudul litoralului.

„Este un bilanţ trist, pentru că pe litoralul românesc şi-au pierdut viaţa 53 de persoane. În staţiunile din sud au fost 8 persoane care şi-au pierdut viaţa. Mulţumim Autorităţii Navale Române şi Centrului Maritim de Coordonare care ne-au indicat şi ne-au informat cu exactitate unde trebuie să mergem după turiştii aflaţi în pericol de înec. Am avut 87 de salvamari, au fost la limita inferioară. În mod normal, ar fi trebuit să fie 120 de salvamari“, a declarat George Lipoveanu, şeful Callatis Club Nautic.

Acesta a ţinut să transmită un mesaj parlamentarilor constănţeni, pentru a interveni în Parlament, în vederea reînfiinţării programului „Poliţia plajei“. „Rugăm parlamentarii constănţeni să ne sprijine în reînfiinţarea programului „Poliţia plajei“.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Este important să fie un poliţist pe plajă, alături de salvamar. Salvamarii nu pot amenda turiştii. Dacă poliţiştii sunt acolo, putem să-i tragem de urechi şi să evităm tragediile. Sunt persoane care s-au avântat în larg, chiar dacă era steagul roşu arborat. Steagul înseamnă că este interzis să intri în apă. Dar au fost viteji care au ignorat acest avertisment“, a mai declarat George Lipoveanu.

Vasile Borteş, coordonatorul salvamarilor din zona Vama Veche-Olimp, a precizat că echipa sa a salvat, în acest sezon estival, 223 turişti, 48 de turişti aflaţi în stare gravă au fost predaţi către Ambulanţă, a recuperat 45 de copii pierduţi, dar că, din păcate, au existat şi decese, în număr de 7.

Cititi continuarea AICI. 18.09.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply