Radu Cristian cere continuarea investiţiilor în trama stradală din staţiuni

0
796

bursa-de-turism-venus

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a participat, joi, la seminarul “Bursa de turism litoral”, organizat în staţiunea Venus, de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). În cadrul discuţiilor, edilul a vorbit despre activitatea curentă şi proiectele pe termen mediu şi lung pe care municipalitatea le are în privinţa modernizării staţiunilor din sudul litoralului.

“Avem în derulare proiecte de reabilitare a falezelor, cu bani europeni. Lucrăm la Neptun, unde se va schimba total zona <La steaguri>, iar în curând vom începe tronsonul Mangalia-Saturn. Obiectivul nostru este să avem o faleză pietonală, de 9 km, pe întreaga distanţă dintre Mangalia şi Olimp”, a explicat Radu Cristian.

El a mai spus că face demersuri la instituţiile centrale ale statului pentru reluarea programelor de reabilitare a tramei stradale în staţiuni. “Staţiunile din sudul litoralului revin încet, dar sigur, în preferinţele românilor. Avem investiţii noi, hoteluri de 4 şi 5 stele, noi oportunităţi de petrecere a timpului liber şi un amplu program de evenimente estivale, concerte şi festivaluri care, în această vară, au adus pe plajele Mangaliei sute de mii de turişti”, a completat primarul.

El a spus că încă mai sunt multe de făcut, în special în privinţa administrării domeniului public şi comerţului stradal. “Nu putem avea pretenţii de turism civilizat, european, cu tarabe pe nisip şi plaje neîngrijite. De aceea, consider că ar fi bine ca plajele să revină în administrarea Primăriilor. Numai aşa vom putea încuraja investiţiile în agrementul de sezon”, a afirmat Radu Cristian, în discuţiile cu operatorii de turism din sudul litoralului.

În privinţa clădirilor abandonate din staţiuni, edilul a atras atenţia că Primăria va aplica prevederilor noului Cod Fiscal, astfel încât să-i determine pe proprietarii acestora să le repună în circuitul turistic.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

17 septembrie 2015. Comunicat primit de la Biroul de presă al Primariei Mangalia.


Mangalia News, 18.09.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply