Medic în România: Medicii vor părăsi treptat sistemul public, locul lor fiind luat de medici din alte țări

0
1006

Medic în România.

drsoriesanu

“Demnitatea profesiei noastre este de prea mult timp calcata in picioare”, iar legalizarea si impozitarea plicului este “inacceptabila”, spune dr. Sorin Esanu, medic Obstetrica Ginecologie la Maternitatea Polizu din Bucuresti.

La inceputul saptamanii, premierul Ponta a anuntat ca salariile angajatilor din Sanatate vor creste cu 25% de la 1 octombrie.

Medic in Romania: Salariile marite fara a pune punct coruptiei si risipei, pansament nou peste cangrena – Interviu

Potrivit Institutului National de Statistica, salariul mediu net din sistemul sanitar este de 1.500 de lei, o majorare ar insemna un plus 375 de lei lunar. Insuficient pentru majoritatea medicilor, care spun ca masura e praf in ochi si cer o reforma adevarata a sistemului sanitar. In plus, legalizarea si impozitarea “plicului” pentru medici au fost primite cu nemultumire profunda si replici taioase pe grupul de Facebook intitulat Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!.

“Aducerea veniturilor la un nivel corespunzator profesiei noastre nu este suficienta. Conditiile de activitate, accesul la tehnologiile medicale noi, (necesare atat actului medical, cat si instruirii), conditiile de spitalizare (stiti ca alocatia de hrana in Romania este de 10 lei pe zi pentru marea majoritate a bolnavilor internati? Si toata lumea zice ca se fura. Ce sa furi din 10 lei?). Si nu in ultimul rand, recunoasterea sociala. Demnitatea profesiei noastre este de prea mult timp calcata in picioare”, a declarat dr. Esanu intr-un interviu acordat Ziare.com.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi continuarea AICI. 24.08.2015.

(foto: arhiva personala dr.Sorin Esanu).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply