Un elev român a obţinut punctajul absolut la Olimpiada Internaţională de Chimie

0
670

FOTO Shutterstock

FOTO Shutterstock.

Dumitru Călugăru, un elev în clasa a XII-a din Târgu-Jiu, a obţinut medalia de aur cu punctaj absolut la Olimpiada Internaţională de Chimie, care s-a defăşurat în perioada 2-10 mai în Armenia. În cadrul aceluiaşi concurs, elevii din lotul olimpic de chimie al României au mai cucerit alte cinci premii: o medalie de aur, trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

Medaliile de aur au fost obţinute de Dumitru Călugăru (punctaj absolut), elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Andrei Iliescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Ambii performeri au fost laureaţi cu aur şi la ediţia precedentă.

Medaliile de argint au intrat în posesia următorilor elevi: Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), Cristian Robert Râclea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi Silvestru-Alexandru Big (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului). Medalia de bronz i-a revenit lui Tiberiu Alexandru Pană, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Citeste mai mult: adev.ro/no6ht6. 09.06.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply