Ascensiunea lui Vrabie nu poate fi oprită

0
683

Articol semnat de .

Amorțeala stupului politic din Constanța a fost scuturată energic în câteva reprize de faptele unui primar aflat departe de oraș, la Peștera. Scurtele electroșocuri au părut să treacă fără urmări, dincolo de niște entuziasme pasagere care au animat Facebookul.

valentinvrabie

Valentin Vrabie, primarul independent de la Peștera, este, însă, un personaj care se antrenează pentru ieșirea de lungă durată din anonimat. Ambiția acestui om politic depășește granițele comunei pe care o conduce, iar inteligența pe care o dovedește în ultimul timp mă face să cred că vom auzi de el tot mai des și în contexte din ce în ce mai semnificative.

Vrabie pare să fi învățat câteva trucuri esențiale de când este persoană publică. După ce o vreme și-a dres vocea și încercat norocul pe căile clasice ale sforăriei politice, a renunțat la această strategie perdantă. S-a declarat independent și, secondat de consilierii locali, independenți politic la rândul lor, a conchis că politica nu mai are ce căuta în viața comunității și că un primar trebuie să fie un administrator competent, cu fața spre nevoile cetățenilor. De atunci, Vrabie s-a rebranduit sub titulatura de primarul care tace și face. Atât doar că primarul independent nu tace, dimpotrivă, dovedește un bun instinct al comunicării.

În primul rând organizează evenimente spectaculoase din punct de vedere social: plantează arbori, le dăruiește biciclete și tablete tuturor copiilor din comună, renovează școala și aduce internet gratuit în fiecare casă din comună. Apoi, într-un fel sau altul, reușește să-și apropie toată presa, indiferent de nuanța politică a acesteia. Așa se face că primarul Vrabie este, probabil, cel mai mediatizat personaj politic din ultima vreme.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, în gzt.ro, 04.06.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply