Tâlhari toxici! Turiştii de pe plaja din Vama Veche, lăsaţi fără bani, după ce sunt adormiţi cu un spray misterios

0
896

Scrisoare deschisă către Poliţie: „Ni se fură bunurile din corturi!”

vama_sursa_panoramio

Sursa foto: panoramio.com

Un tânăr care şi-a petrecut minivacanţa de Rusalii în Vama Veche susţine că hoţii au acţionat noapte de noapte. Acesta s-a trezit cu banii şi telefonul furate, prejudiciul fiind de 4.000 de lei, la fel şi alţi tineri care şi-au montat corturile în zonă. Turistul bănuieşte că hoţii au o metodă inedită de acţiune şi anume că folosesc un spray special pentru a te ameţi ca ei să-şi poată face treaba în voie. În acest sens, el a redactat o scrisoare adresată şefilor de posturi din zonă şi nu numai. Poliţiştii au declanşat cercetările însă aceştia au precizat că în plângeri nu s-a specificat nimic cu privire la respectivele spray-uri.

Episodul din vara anului 2013, când o familie acuza că a fost adormită de hoţi cu un spray special şi a rămas fără bunurile pe care le avea în cort, s-a repetat şi în minivacanţa de Rusalii de anul acesta. Acest lucru îl susţine un tânăr din Ploieşti, care a vrut să petreacă puţin timp la malul mării, cu cortul, în Vama Veche. El a menţionat că s-a dus la culcare şi, a doua zi dimineaţă, s-a trezit fără portofel şi telefon mobil. Totodată, prin aceeaşi experienţă au trecut şi alţi tineri care au campat în zonă.

“În ziua de vineri, 29 mai 2015, am ajuns în localitatea Vama Veche şi mi-am instalat cortul pe plajă, în dreptul terasei La Şoni, printre alte 30 corturi poziţionate deja în acel loc. În dimineaţa zilei următoare, sâmbătă 30 mai 2015, m-am trezit la orele 6.30 constatând că fermoarul cortului era deschis şi din cort lipseau banii din portofel, 2.500 lei – iar portofelul aruncat pe jos gol, şi lipsa telefonul mobil (valoare 1.500 lei). Portofelul şi telefonul le-am avut ascunse în hainele împăturite şi aşezate la cap pe saltea, nu lăsate aiurea!”, a spus Bogdan Mihai, din Ploieşti. Acesta susţine că a sunat la 112, de pe telefonul paznicului de la respectiva terasă şi, în 10 minute, a sosit maşina Poliţiei Vama Veche.

“Am mers la sediu, am dat declaraţii, am primit număr de Dosar Penal (Biroul Poliţiei Vama Veche – 2 Mai) nr. 293513. Există şi dosar penal nr. 293514 pe numele unui cuplu de prieteni din Bucureşti, vecini de cort, cărora la fel le-a fost jefuit cortul în timp ce aceştia dormeau, le-au fost furaţi bani, telefoane, haine, lanterne, încălţăminte sport; spre norocul lor cheile de la maşină le-au găsit aruncate pe plajă, la mică distanţă de cort”, a mai relatat Bogdan. Potrivit acestuia, şi alte corturi au fost găsite cu ferestrele şi fermoarele deschise însă fără a lipsi bunuri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
Metoda infractorilor: pulverizează substanţe care provoacă un somn adânc?

Citiți mai mult în replicaonline.ro, Miercuri, 3 iunie 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply