Plaje fără stăpân. 43 de sectoare de nisip de pe litoral nu s-au închiriat

0
731

plajele

Aproape 20 la sută dintre plajele de la Marea Neagră nu au fost închiriate până acum, pentru sezonul estival 2015. Afaceriştii din turism spun că preţurile sunt prea mari, la fel ca şi suprafeţele de nisip care sunt scoase la licitaţie de Apele Române. Mamaia este cea mai scumpă staţiune: un metru pătrat se licitează de la 12 lei în sus. Mai rentabile ca preţ, dar nu şi ca locaţie sunt plajele din Năvodari: 17 sectoare de nisip sunt libere şi neamenajate.

Nisipul Mării Negre însumează peste un milion trei sute de mii de metri pătraţi, iar plajele sunt împărţite în 289 de sectoare. Mare parte sunt în grija hotelierilor de ani buni. Numeroase contracte de anul trecut au fost încheiate pentru mai multe sezoane estivale. Investitorii din turism spun că preţul mare impus prin lege de Apele Române îi face din ce în ce mai rezervaţi.

Anca Nedea, consultant în turism: “Dacă până acum trei ani, chiar mai mult era bătaie la licitaţii pe sectoarele de plajă pentru a obţine o porţiune, suprafeţele date de la an la an crescând, interesul a scăzut proporţional.”

În general, cei care închiriază plaje sunt hotelierii care au locaţii de trei, patru sau cinci stele. Trebuie să le asigure confort turiştilor, aşa cum le-au promis în pachetele scoase la vânzare prin agenţii.

Continuarea, pe digi24.ro, 15.05.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply