Maria, o fetița de un an, se luptă cu peste 20 de afecțiuni. Împreună O PUTEM SALVA!

1
1459
maria 2
“O sarcină ca o vacanţă, din care m-am trezit într-un coşmar”, o spune, năpădită de lacrimi, o mamă din Mangalia, care luptă zi şi noapte pentru viaţa fetiţei sale. Maria are un an şi peste 20 de afecţiuni neuro-psiho-motorii. Cu toate acestea, le demonstrează zi de zi medicilor care nu-i dădeau nicio şansă atunci când a venit pe lume, că Dumnezeu şi-a întors faţa către ea.

Doar când aude glasul cald al mamei, micuța Maria Isabela se liniștește. Fetița s-a grăbit să vină pe lume, deși nu era pregătită pentru bătălile pe care le avea de înfruntat.

Născută prematur, la 6 luni și jumătate, copila a avut nevoie de resuscitare timp de 15 minute. La câteva zile de la naștere, Maria s-a confruntat cu o hemoragie cerebrala, convulsii, apoi edem cerebral. Dupa 2 luni și jumatate, în care fiecate minut de viață a fost o luptă câștigată, copilul a fost diagnosticat cu peste 20 de afecțiuni neuro-psiho-motorii.

“Mi-am dorit foarte mult să am o fetiță și să îi pun numele Maria, pentru ca Fecioara să o țină în brațe și să o protejeze toată viața. Și Isabela, nu știu de ce. După ce am născut-o și după ce doctorii mi-au spus că nu are șanse foarte mari să trăiasă, am simțit nevoia să fac un jurământ cu Dumnezeu. Am jurat că dacă îmi va lăsa copilul să trăiască, o să mai fac un copil, cu orice risc și cu orice preț, chiar dacă o să trebuiască să mai trec încă o dată prin ce am trecut. Ulterior, din pură curiozitate, am vrut să știu ce înseamnă Isabela. Înseamnă Jurământul lui Dumnezeu”, a declarat Mihaela Șoacăț, mama Mariei.

Pentru început, Maria are nevoie de un RMN care să stabilească gradul în care  creierului său a fost afectat, apoi trebuie urmat un tratament. Părinții au fost sfătuiți de medicii pediatrii să aibă în vedere și efectuarea unui test genetic. Toate sunt însă foarte scumpe, iar singurul venit este cel pe care îl câștigă tatălui care muncește cu ziua.

“Mă trezesc dimineața la 6 și mai ajung acasă seara la 8 – 9. Sunt lucrător în construcții”, a precizat Sorin Raiciu, tatăl Mariei.

Micuța ar trebui să ajungă la Sanatoriul Balnear pentru copii Bușteni, acolo unde poate beneficia de recuperare. De asemenea există și un alt program de reabilitare biomecanica avansata ce  ar putea să o ajute pe copilă, dar care costă 1.800 de euro. Până când găsesc banii necesari pentru a-și salva fetița, părinții cheamă acasă un terapeut.

“Pot apărea situații în care copilul, de la o anumită vârstă, scurtează tendonul lui Ahile și rămân cu piciorul întins. Ei, practic, sunt forțați să meargă numai pe vârfuri. Din acest motiv trebuie să lucrăm mereu”, a afirmat terapeutul Laurențiu Jianu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cei care doresc să-i ofere o șansă la viață Mariei pot face  donații în contul deschis de mama sa, Mihaela Șoacăț, RO84 RNCB 0811 1452 3161 0001, sau pot suna la numărul de telefon al redacției noastre: 0241 488 340. (Reporter NTV).

“Ne lovim de tot felul de piedici, de impedimente, de indiferență, de nepăsare, de neputința noastră de a merge oriunde am dori pentru că am spus că dacă este nevoie să mergem până la capătul lumii pentru ea, nu contează prin ce trebuie să trecem, dar o să ajungem la capătul lumii”, a precizat mama Mariei.

Sursa: reporterntv.ro, Joi, 23 aprilie 2015.


MESAJ SPECIAL primit în seara zilei de 23 aprilie a.c.:

“Suntem un grup de initiativa (N.red. Grupul de inițiativă “Speranță Pentru Maria”) format din persoane de buna credinta ce au pus la bataie toata vointa lor pentru a ajuta o fetita din localitatea 23 August (la momentul actual locuind in Mangalia, pentru a fi mai aproape de un spital, in cazul unei crize epileptice deoarece este predispusa la asemenea crize). Momentan, suntem aproximativ 550 de membri in grup si grupul creste. Facem tot felul de actiuni. Am trecut prin momente de mari emotii.

Persoane cu pensii de handicap de 200 RON ii doneaza Mariei si ii promit ca toata viata, din pensia lor, vor dona pentru binele ei.

O persoana fara slujba, in Vinerea mare a Pastelui, a dus toti banutii din portofel in urna. Omul a suferit un accident, explodandu-i centrala în față si a stat ceva vreme in coma. In acest rastimp si-a pierdut locul de munca. Cu fata desfigurata si portofelul aproape gol, a pus toti banutii din portofel in urna. Primaria din 23 August a promis un ajutor social pentru Maria si multe altele. 

Nici nu stiu ce sa spun mai intai, cel mai corect ar fi sa luati legatura cu mama Mariucai: 
Mihaela Șoacăț – 0752.144.296. 
Cel mai bine, intrati pe pagina grupului: 
 
Fetita, daca nu vede corect cu ochiul sting (cu cel drept nu vede deloc, deoarece timpul de raspuns al cortexului vizual pe ochiul drept este 900 ms, cand ar trebui sa fie intre 90 si 150 ms), isi dezvolta alte simturi: simtul olfactiv (mirosul mamei), simtul senzorial (deschide pumnii cand isi apropie obrajii de manutele ei astfel incat, mangaind tenul feței mamei, retine textura si cel mai important simt, auzul. Are un auz exceptional. Recunoaste si diferentiaza vocile. Vocea mamei este cea care o linisteste si o face sa zambeasca.
Va multumim anticipat pentru bunavointa si speram sa ne ajutati in mediatizarea cazului!
Cu stima, Abibula Aygun”. 

Mangalia News, 23 aprilie 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply