Școala Gimnazială nr.3 Mangalia participă la Concursul Național NICOLAUS COPERNIC

0
1002

Școala Gimnazială nr3 Mangalia concurs Copernic1

Școala Gimnazială nr.3 Mangalia îsi anunță participarea la Concursul Național – NICOLAUS COPERNIC – un concurs ce dă posibilitatea tinerilor săi participanți să se informeze pentru a găsi răspunsurile la întrebări ce vin din negurile istoriei umane: De unde venim? Cum a luat ființă Universul? Încotro ne îndreptăm? și apoi să le transmită mai departe.

Școala Gimnazială nr3 Mangalia concurs Copernic2

În Săptămâna altfel, ne-am informat, am studiat numeroase articole de specialitate, am vizionat filme pentru a “vâna” răspunsurile, ne-am amuzat cu video-clipurile pentru copii oferite de ESA-educational (Agenția Spațială Europeană), am putut vedea lansarea rachetei ARIANE 5 cu cei doi sateliți, HERSCHEL și PLANCK, ce au realizat cea mai precisă hartă a Universului.

Școala Gimnazială nr3 Mangalia concurs Copernic3

Am pictat și am modelat planete și nave spațiale pentru ca expoziția ce reprezintă debutul nostru la concurs, să-și”deschidă porțile”cât mai curând.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Școala Gimnazială nr3 Mangalia concurs Copernic4

Vrem să  fie cu invitați, cu explicații, cu o vizionare de film, așadar, o prezentare frumoasă, pe măsura  expoziției.

Școala Gimnazială nr3 Mangalia concurs Copernic5

Și, aceasta nu a fost tot: am realizat video-clipuri cu date interesante despre planetele Sistemului Solar (de fapt, informații ce se regăsesc și pe panourile expoziției)… și ce este mai important, am reunit totul – fotografii, video-clipuri, bibliografie-filme, cărți, site-uri utile, într-un site de prezentare a activității școlii în cadrul concursului. La sfârșit, pentru a împleti utilul cu plăcutul, am creat și adăugat câteva quiz-uri.

Școala Gimnazială nr3 Mangalia concurs Copernic6

Ne puteți găsi și pe pagina de facebook a școlii, unde va fi  afișată și adresa site-ului mai sus amintit.

Școala Gimnazială nr3 Mangalia concurs Copernic7

În această cursă spre cunoaștere, sunt implicate trei clase,cu copii inimoși și talentați-a VI-a A, B și D, sub îndrumarea d-nei profesoare Adriana Mitrea.

Mulțumim ASUR (Asociația Secular Umanistă din România), pentru că ne-ați oferit șansa să fim actori într-un minunat spectacol al cunoașterii!

MangaliaNews.ro, Marți, 14.04.2015


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply