Prof. dr. Pavel Chirilă: Câteva greșeli grave în alimentație care ne costă foarte scump

0
762
doctor-pavel-chirilă
Prof. dr. Pavel Chirilă atrage atenția asupra câtorva greșeli grave în alimentație care ne costă foarte scump.
“Unul din cele mai impresionante lucruri din cariera mea este cum acest flagel numit cancer ucide milioane de oameni de pe planetă și care este tratat cu foarte mare indiferență. Mai puțin de companiile faramaceutice care profită de pe urma acestui lucru.
Specialiștii afirmă că o treime din cancere sunt cazuri evitabile. De aceea susțin Compania Avita Internațional, deoarece pune accent pe un stil de viață sănătos. În România sunt aproximativ 480 de mii de bolnavi de cancer. Multe dintre aceste cazuri ar putea fi evitate dacă s-ar fi alimentat corect.
Omul la început se hrănea sănătos pentru că nu avea altceva. O dată cu evoluția însă omenirea a făcut câteva greșeli care o să ne coste foarte scump acum.
Prima greșeală: Apariția zahărului alb: În 1830 a apărut zahărul alb. Un dizaharid care făcea abatere de la alimentația normală a omului. Omul mânca poliglucide. Mierea conține 3,4 la sută zaharoză adică mai puțin decât zahărul. Astfel că
zahărul alb are un impact metabolic imens asupra organismului.
A doua greșeală: Făina albă – Un francez a descoperit făina albă, folosind-o în locul făinii integrale. Mineralele, fibrele sunt în procent foarte mic în făina albă.
A treia greșeală: Descoperirea îngrășămintelor chimice – plantele creșteau mai repede, la fel și producția, dar este o gândire greșită deoarece ea punea accent pe cantitate nu pe calitate.
În 40-50 de ani de folosire a îngrășămintelor chimice, imunitatea plantelor a scăzut vertiginos, iar acestea nu mai erau în stare să se apere de atacurile insectelor. Asta a dus la comiterea celei de-a patra greșeli: Folosirea insecticidelor.
A cincea greșealăintroducerea aditivilor alimentari și a E-urilor în alimentație, începând cu anii 60, pentru ameliorarea calității organorectice, adică să fie mai plăcute la gust. Omul va plăti însă destul de scump satisfacerea gustului alimentar”.

Cititi continuarea AICI. 04.04.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply