Legea care interzice total fumatul în spaţiile publice, adoptată de Senat

0
575
Propunerea legislativă prin care se interzice total fumatul în spaţiile publice a fost adoptată, miercuri, de plenul Senatului. Legea urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, care este forul decizional, anunță Mediafax.

fumatul-interzis

Fumatul ar putea fi interzis complet în spaţiul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost votată de senatori cu 86 de voturi „pentru”, 8 abţineri şi 30 de voturi „împotrivă”.

Senatoarea PC Cristiana Anghel, care s-a opus acestei legi, a ţinut să le transmită un mesaj colegilor săi care au votat pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice.

“Am şi eu o întrebare, pentru dragii mei colegi care au votat mizeria asta de lege, pentru că nu poate să fie altceva. Ce se vor face dacă eu aduc o iniţiativă legislativă prin care interzic comercializarea băuturii? Nu consumul, comercializarea. Ce se fac dragii mei colegi dacă eu, din cauza ţigării, fac stare de sevraj şi de fiecare dată când e vot în plen, ora aia de vot final şi trebuie să mă duc să fumez?”, a spus Cristiana Anghel.

“Nu ar fi o idee rea”, i-a răspuns preşedintele de şedinţă, Cristian Dumitrescu (PSD), în aplauzele sălii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply