4 milioane de euro alocate pentru amenajarea parcului Evergreen din Mangalia

0
882

patrumilioanedeeuromangaliaevergreen

Municipiul Mangalia va avea unul dintre cele mai frumoase parcuri din judeţul Constanţa. Zilele trecute, Consiliul Local Mangalia a aprobat în şedinţa de îndată realizarea proiectului Evergreen. Acest proiect, depus la instituţiile de resort imediat după ce a fost votat, se referă la un parc amplasat pe locul fostei staţii de betoane de pe strada Portului, care se va întinde pe o suprafaţă totală de 28.148 mp.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Mangalia, municipalitatea îşi propune să realizeze aici locuri de joacă pentru copii, alei pietonale şi pentru agrement, piste pentru biciclete şi role, precum şi puncte de belvedere. Şi, aşa cum îi stă bine unui parc, cea mai parte din suprafaţă va fi acoperită cu arbori şi vegetaţie, iar restul proiectului prevede alei şi amenajări specifice. Spaţiul va fi destinat exclusiv recreerii, nefiind permise activităţile comerciale. Valoarea întregului proiect depăşeşte patru milioane de euro, din care doar 2% contribuţie din bugetul local, restul sumei provenind din fonduri europene.

În luna decembrie a anului trecut, consilierii locali din Mangalia au adoptat proiectul de „Modernizare şi amenajare a zonei turistice centrale în Municipiul Mangalia”, respectiv sistematizarea Aleii Teilor, pe porţiunea dintre strada Vasile Pârvan şi Hotel President.

Continuarea, în cugetliber.ro, Luni, 16.02.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply