Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, decalată cu o săptămână

0
813

Calendarul înscrierii în învăţământul primar a fost decalat cu o săptămână, faţă de proiectul supus dezbaterii publice, astfel că prima etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare începe în 16 februarie, iar înscrierea direct în clasa I în 23 februarie, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei.

scoala-octav-ganea

Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, decalată cu o săptămână (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto).

“Am trimis, vineri, la Monitorul Oficial, ordinul privind înscrierea în învăţământul primar. Pregătirile pentru înscrierea în pregătitoare prima etapă încep în 16 februarie, iar pentru a doua etapă în 23 martie”, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu.

Astfel, în 16 februarie, vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar, circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate.

Tot atunci vor fi afişate: programul de completare a cererilor tip de înscriere, programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinţi, informaţiile care permit părinţilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare şi criteriile de departajare elaborate de fiecare şcoală.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Între 16 şi 27 februarie, vor fi organizate în şcoli întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2015 – 2016, în învăţământul primar.

Continuarea, AICI. Luni, 09.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply