Cine va fi noul inspector şcolar general? Răducu Popescu iese din cursă!

0
973

raducupopescu

Ieri, au fost făcute publice condiţiile în care se va desfăşura, în România, concursul pentru ocuparea celor 42 de posturi  de inspectori şcolari generali, după aproape 10 ani în care am tot asistat la numiri absolut politice, care au influenţat nefast şi stabilitatea sistemului de învăţământ.

În judeţul Constanţa, ultimul inspector general numit în urma susţinerii unui concurs a fost, în ianuarie 2006, prof. Narcis Amza, care avea să demisioneze la un an şi jumătate, fiind înlocuită de prof. Marian Sârbu. În martie 2009, şi acesta avea să demisioneze, prof. Petrică Miu luându-i locul pentru doar nouă luni, în octombrie 2009 fiind numită prof. Elena Buhaiev, care a condus Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa până în august 2011, când a fost numită prof. Aliss Andreescu.

Dacă tot nu-i an electoral…

În iunie 2012, când venea din învăţământul universitar pentru a prelua frâiele din preuniversitar, inspectorul şcolar general Răducu Popescu poate că nici nu spera să ajungă atât de departe împreună cu echipa sa managerială care a cunoscut „vagi retuşuri” pe parcurs. A instaurat rigoarea specifică… sportivilor, atrăgându-şi numeroase antipatii, dar cum avea să declare din start „nu mi-am propus să mă iubească toată lumea, ci am venit să fac treabă!”.

Ieri, în urma publicării anunţului de organizare a concursului pentru ocupa-rea postului, l-am întrebat pe Răducu Popescu dacă intenţionează să participe. Am primit un „NU!” fără echivoc, justificat atât de perspectiva altor proiecte, dar şi de faptul că metodologia de organizare a concursului nu îi permite. Într-adevăr, una dintre prevederi spune clar: viitorul candidat trebuie să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, dintre care cel puţin cinci în ultimii 10 ani.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Calendarul organizării concursului prevede ca depunerea dosarelor să se facă în perioada 18-23 februarie, la sediul inspectoratului şcolar, iar probele de concurs se vor desfăşura în perioada 11-20 martie, la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

După 20 martie, urmează să aflăm ce condiţii trebuie să îndeplinească inspectorii generali adjuncţi şi directorii de la Casa Corpului Didactic pentru a participa la concursul de ocupare a posturilor. Am încercat să aflăm, tot ieri, de la prof. Irinela Nicolae şi prof. Iris Sarchizian, actuali inspectori şcolari generali adjuncţi, dacă intenţionează să se înscrie în cursă. Doar prof. Nicolae a acceptat să răspundă, afirmând că se va gândi foarte serios la acest lucru.

Miu, prima candidatură?

Deloc surprinzător, aveam să aflăm că prof. Petrică Miu se gândeşte foarte serios să-şi depună dosarul pentru funcţia de inspector şcolar general. El a mai deţinut această funcţie şi în perioada 2004-2005 şi nouă luni în 2009, dar a fost şi inspector resurse umane (2000-2004) şi inspector evaluare instituţională (2000-2002), precum şi inspector şcolar general adjunct. Aşadar, expertiză… nu glumă!

Continuarea, în cugetliber.ro, Marți, 10.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply