Avertisment dur din partea MADR pentru administratorii de piețe, intermediari și comercianți

0
811

certificat-de-producator

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a dat startul ieri startul unei campanii de verificare a modului în care se aplică legile în piețe,  subliniind că acțiunile vor fi derulate pe tot parcursul anului 2015, având atât rol de prevenție, cât și de inspecție și control.

Ieri, la inițiativa MADR, echipe mixte de inspectori din cadrul MADR, cu aportul consistent al Inspectoratului General al Poliției (IGPR) și al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au desfășurat o acțiune de control într-o piață agroalimentară din București. Acțiunea a vizat respectarea modului de aplicare a Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol dar și pregătirea producătorilor în acest sens.

În același timp, a fost urmărită depistarea și sancționarea fenomenelor ilicite ce se manifestă pe filiera comercializării legumelor și fructelor, a conformității cu standardele de comercializare, a provenienței acestora precum și în scopul sancționării unor nereguli constatate.

De asemenea, inspectorii au avut în vedere urmărirea trasabilității, a depistării neconformităților de compoziție, a falsurilor și a substituirilor, a utilizării materiilor prime pentru producerea produselor tradiționale din lapte și produse lactate. A fost urmărită și modalitatea în care Administrația Piețelor a delimitat spațiul aferent producătorilor, așa cum prevede Legea 145/2014.

Mai mult, AICI. 31.01.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply