10 IDEI DE AFACERI pe care le-ai putea încerca în 2015

0
1011

Laurentiu Mihai: În fiecare an mi-am propus să vin cu câteva propuneri de afaceri în care eu am încredere, pentru anul în curs. Am început din 2014, an în care am prezentat 20 de idei de afaceri pe care le-am considerat numai bune de implementat.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-drawing-glowing-lamp-book-shape-blackboard-businessman-standing-image43164803

Pentru noul an 2015 ţi-am pregătit 10 idei de afaceri pe care le-am analizat foarte mult înainte de a le scrie mai jos. Pentru aceste 10 idei de afaceri, am analizat domeniile din care fac parte, potenţialul lor, cât şi rata de profitabilitate a acestora.

La final, ţi-am pregătit şi câteva filmuleţe/prezentări care să te ajute în alegerea unei idei de afaceri pentru 2015. Dacă ai alte idei, te invit să le prezinţi printr-un comentariu puţin mai jos.

10 de idei de afaceri pentru 2015

1. Aplicaţii mobile pentru utilizatorii de smartphone-uri

Unul dintre cele importante trenduri din această perioadă este trecerea de la desktop-uri/laptopuri la smartphone-uri. Doar dacă ne gândim la faptul că peste 5.000.000 de români îşi verifică facebook-ul zilnic de pe mobil putem să ne imaginăm cât de mare este piaţa de digital pe mobil din România.

Unul dintre business-urile pe care le poţi realiza este să începi să dezvolţi aplicaţii mobile pentru aceşti utilizatori. Pot spune că în acest moment sunt mii de aplicaţii realizate, dar multe dintre ele se aseamănă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru un business reuşit în acest domeniu ai nevoie de inovaţie şi de investiţie. O să ai nevoie de o echipă puternică de programatori şi în special de foarte mult marketing.

2. Business-uri care să eficientizeze viaţa persoanelor ocupate

Din ce în ce mai mult, românii îşi petrec timpul la serviciu şi mai puţin acasă, cu trebuirile casnice.

Business-uri precum curăţătorii de haine, curăţenie în locuinţe, servicii de întreţinere, o să fie la mare căutare în viitorul apropiat.

Tinerii, încetul cu încetul, nu vor avea timp pentru ele şi vor fi nevoiţi să apeleze la specialişti. Cum ar fi ca tu să fii unul dintre aceşti specialişti?

3. Business-uri pentru copii

Aici nu mă refer la afaceri pe care să le implementeze copiii :). O să mă repet puţin cu ce am scris la ideea număr 2 de mai sus – Părinţii din zilele noastre pun mare accent pe carieră şi este foarte greu să ne raportăm la cum au fost părinţii noştri pentru noi.

Ei îşi doresc să aibă succes în carieră şi pentru asta sunt dispuşi să renunţe le perioada de şedere acasă. Mulţi dintre ei nu au bunici cărora să le lase copii în grijă. Pentru ei există grădiniţe particulare sau creşe particulare.

Un alt business s-ar putea adresa părinţilor care au copii de peste 4-5 ani. Programe de dezvoltare personală, creativitate, comunicare sunt la mare căutare pentru ei. Dacă nu pot să-şi petreacă mult timp cu copilul, ei sunt dispuşi să plătească foarte bine pentru astfel de programe educative.

Aceste business-uri se pot transpune la fiecare categorie de vâstă dacă stai şi analizezi puţin situaţia. Interesant de înţeles este faptul că părinţii sunt dispuşi să aloce mulţi bani pentru dezvoltarea copiilor.

4. Dezvoltator de clipuri video (conţinut video)

Un alt trend pe partea de marketing care creşte din ce în ce mai mult în România şi în lume sunt dezvoltatorii de video-uri.

Din fericire, aceşti dezvoltatori sunt de mare căutare în România, iar viitorul sună şi mai bine pentru ei.

Dacă te pasionează publicitatea, design-ul, atunci cred că ai putea încerca un startup pe acest domeniu.

5. Business-uri pentru animale

Aşa cum am scris mai sus că părinţii investesc din ce în ce mai mult în copiii lor, aşa şi iubitorii de animale investesc mai mult în legătura lor cu animalele iubite.

Din ce în ce mai mult se apelează la aşa zisele cămine/hoteluri de animale. Dacă stau şi mă gândesc, sunt doar câteva prin ţară şi sunt la mare căutare.

Gândeşte-te doar la faptul că fiecare iubitor de animale trebuie să plece într-o vacanţă. Unde îşi lasă acesta câinele sau pisica? Este greu să-i laşi în grija cuiva, iar aceste cămine sunt perfecte pentru ei.

La fel de bine merg şi business-urile bazate pe vânzarea de hrană/accesorii pentru animale. Un asemenea magazin cu accesorii în mediul online ar avea un succes destul de mare.

6. Servicii de securitate pentru casa sau masina ta

Mă tot uitam ce se mai aude prin alte ţări că se practică în materie de afaceri noi şi mi-a atras atenţia un mic business pe partea de securtate a locuinţelor sau a maşinilor.

Mă gândesc că va urma şi la noi un trend în ceea ce priveşte această securitate a locuinţelor şi a maşinilor şi ar cam trebui să fim pregătiţi.

Cum ar fi şi la noi să apară tot felul de firme care să-ţi asigure mai mult locuinţa şi maşina? Cum ar fi să ai pe telefon o aplicaţie care să te ţină informat dacă cineva intră sau iese din casă, sau dacă cineva îţi sparge maşina (poate chiar să fie conectată la o cameră video)?

7. Consultant în nutriţie/sănătate

Acest tip de business l-am adăugat şi în 2014, dar cred că încă se mai potriveşte pentru perioada aceasta. De ce spun acest lucru? Din 2 motive:

a. În România sunt din ce în ce mai multe persoane în vârstă. Aceste persoane caută din ce în ce mai mult să trăiască mai sănătos. Au nevoie de sfaturi, de ghiduri, de consultaţii şi tot felul de ajutoare care să-i ţină departe de medicamente.

Ce este greu în acest domeniu este să schimbi mentalităţi. Din păcate acest public ţintă sunt greu de convins să creadă într-un astfel de serviciu, însă dacă îţi doreşti cu adevărat, cu siguranţă îţi vei face o clientelă.

b. Copiii sunt din ce în ce mai neglijaţi şi ajung să fie obezi, încă de la o vârstă fragedă. De cele mai multe ori părinţii nu pot să-i ajute, iar aceştia sunt nevoiţi să apeleze la specialişti.

Fii tu unul dintre aceşti specialişti şi ajută la scăderea ratei de obezitate la copii.

8. O afacere bazată pe marketing afiliat

Şi aici nu mă refer la un oarecare blog pe care îl deschizi azi şi vei scrie câte 1-2 articole pe săptămână. Aici mă refer la website-uri puternice sau aplicaţii mobile bazate pe linkuri afiliate.

Despre câteva idei de proiecte bune pe afiliere a scris Marius în acest articol.

Dacă vrei să faci bani din afiliere, trebuie să investeşti timp şi bani. Afilierea poate fi considerată un business full time dacă îl tratăm ca atare şi dacă investim bani.

Mai multe despre cum poţi să realizezi din afiliere un business full time găseşti în interviul cu Serban Cristian – Cum poate deveni marketingul afiliat un full job. El a reuşit să facă într-o singură lună peste 50.000 de lei.

9. Consultant în programări de vacanţe accesibile

Stau şi mă gândesc cum ar fi să merg la cineva şi să-mi povestească despre cum aş putea să-mi realizez o vacanţă cu bani puţini în anumite oraşe din lume.

Anul acesta am fost în Budapesta şi pentru 3 nopţi, transport cu avionul + taxiu + maşină personală până la aeroport + mâncare + multe alte cumpărături, am plătit nu mai mult de 120 de euro.

Genul acesta de consultanţi aş vrea să-i am lângă mine. Să le spun că aş vrea să merg la Roma, iar ei să-mi ofere cele mai importante informaţii pentru a avea o vacanţă cât se poate de accesibilă şi cât se poate de frumoasă.

Nu trebuie să arunci cu bani ca să te simţi bine în vacanţă. Trebuie să mergi într-o perioadă din an convenabilă, trebuie să ştii când să-ţi iei biletele de avion, trebuie să ştii de unde să-ţi găseşti cazare. Eu personal aş plăti un cost de consultanţă pentru aceste servicii.

10. Agricultură ECO

Cu atât de multe ştiri negative despre mâncarea pe care o găsim în hypermarket-uri, cred că îţi imaginezi unde se vor îndrepta lucrurile pe viitor.

Mulţi spun că următoarea criză se va baza pe alimentaţie. Cei care cred în această criză, deja au început să lucreze la această problemă.

Ce îţi pot spune eu este că se vor oferi mulţi bani de la Uniunea Europeană, de la Ministerul Agriculturii, pentru astfel de idei ECO.

Despre o idee interesantă implementată în Braşov, am scris într-un articol. Este o idee de afaceri care mie mi-a atras atenţia şi care poate să te inspire şi pe tine -> O idee de afacere creativa in agricultura din zona Brasovului.

Mai mult, AICI. 20.01.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply