Din februarie, NOI REGULI pentru şoferii care transportă copii în maşină

0
813

noiregulicopii

Din septembrie 2014, şoferii sunt obligaţi să se asigure că, pe timpul conducerii maşinii, minorii poartă centura de siguranţă sau sunt transportaţi în dispozitive de fixare în scaune pentru copii, omologate. Totodată, a fost interzisă transportarea copiilor în vârstă de până la trei ani în autovehicule neechipate cu sisteme de siguranţă.

Au apărut noi completări referitoare la transportarea copiilor cu vârstă de până la trei ani în autovehicule. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în luna februarie. Nerespectarea de către şoferi a acestor dispoziţii le va aduce trei puncte de penalizare.

Copiii care au o înălţime de până la 135 de centimetri pot fi transportaţi în autovehicule care au sisteme de siguranţă pentru şofer şi pasageri numai dacă sunt fixaţi/prinşi cu un dispozitiv de fixare în scaun pentru copii. Aceeaşi regulă este valabilă şi pentru copiii care au peste 135 cm înălţime, însă pentru aceştia mai există şi varianta purtării centurii de siguranţă.

Potrivit noilor reguli, este obligatoriu ca dispozitivele de fixare în scaun să fie omologate şi adecvate pentru caracteristicile fizice ale copiilor. Acestea pot fi instalate pe locurile din spate ale autovehiculului, precum şi pe locul din faţă al pasagerului. Instalarea pe locul din faţă este permisă doar dacă instrucţiunile dispozitivului de fixare permit acest lucru şi doar dacă airbag-ul corespunzător locului este dezactivat ori dacă autovehiculul nu este echipat cu airbag pentru acel loc.

Mai mult, AICI. 18.01.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply