GALERIE FOTO / Elicopter SMURD, PRABUSIT in lacul Siutghiol

0
887

elicopter_smurd_siutghiol

Un elicopter SMURD a cazut luni dupa amiaza in lacul Siutghiol din judetul Constanta. Din primele informatii accidentul ar fi avut loc in zona de nord a statiunii Mamaia, cunoscuta drept La Butoaie. Surse neoficiale sustin ca elicopterul venea de la Tulcea in momentul in care s-a prabusit in lacul Siutghiol. Aparatul de zbor s-a scufundat, iar la fata locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri si scafandri care incearca sa intervina in ajutorul echipajului si a pacientului transportat.

Potrivit sefului ISU Dobrogea, col. Viorel Jianu, o barca cu patru pompieri a fost trimisa catre locul unde s-a prabususit elicopterul, la aproximativ 500 de metri de mal. Pentru moment, nu se stie nimic de starea victimelor. La bord se aflau patru persoane: pilotul, copilotul, un medic si o asistenta.

UPDATE: Mai repede decat pompierii, care erau pe o barca fara motor si au dat la vasle, au ajuns la locul impactului pescarii aflati pe celalalt mal, langa Ovidiu.

Potrivit lui Ionut Cealera, seful SAJ Constanta, medicul de la bord a fost adus pe mal dar este in stop cardio respirator si au inceput manevrele de resuscitare.

De asemenea, Cealera a mai spus ca pacientul care fusese adus de la Tulcea a fost lasat la Spitalul Judetean Constanta, iar elicopterul se ducea catre baza de la Mihail Kogalniceanu, pentru alimentare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Potrivit unor surse aflate pe malul lacului, ambulanta trimisa pentru a interveni la acest teribil accident nu era dotata cu defibrilator, atat de necesar pentru salvarea medicului adus la mal.

UPDATE: Medicul de la bord care a fost adus la mal este Laura Otilia Vizireanu (fosta Vizitiu), fosta sotie a lui Mircea Vizitiu, sef, pana acum doi ani, al Sectiei 3 Politie, actual inspector sef al IPJ Braila. Din pacate, manevrele de resuscitare continua inca, la mai bine de 20 de minute, in ambulanta care se afla pe ponton.

Un martor a vazut momentul in care elicopterul a inceput sa piarda altitudine, apoi a auzit o bufnitura si aparatul de zbor s-a prabusit in lac. I-a vazut pe cei patru pasageri iesind din epava, agatandu-se de ea si tipand dupa ajutor.

Aparatul de zbor apartine Consiliului Judetean Constanta si a fost achizitionat printr-un program transfrontalier. De cateva saptamani fusese cedat catre SMURD.

Continuarea, in observator.ro, 15.12.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply