TELEGRAF: Ponta – 2, Iohannis – 0

1
643

ponta-iohannis-b1-tv

Prezidențiabilii Victor Ponta și Klaus Iohannis s-au confruntat, aseară, la B1 TV. După ce a înregistrat un eșec lamentabil în prima dezbatere, Iohannis a pozat de data asta într-un candidat mai pregătit. Asta pentru că a venit cu două mape mari pentru a-l impresiona pe Ponta. Nu i-a ieșit, căci erau pline de e-mailuri pe care oameni din diaspora i le-ar fi trimis lui, personal.

În timp ce Ponta a pus accentul pe o altfel de politică, pe stabilitate și pe nevoia ca regimul bazat pe învrăjbirea românilor să ia sfârșit, Iohannis a bătut monedă în special pe aceeași temă confiscată – diaspora. Fiecare atac al lui Iohannis a primit o replică pe măsură de la Ponta. Așa a învățat și Iohannis că sunt și liberali condamnați definitiv și irevocabil care încă nu au demisionat din Parlament, iar Iohannis îi ține în brațe.

Candidatul PSD i-a dat o lovitura de grație lui Iohannis când acesta a invocat legea amnistiei și grațierii, precizând că PSD are nevoie de adoptarea ei, iar Ponta i-a replicat: “Știți cine vorbește pentru PNL la moțiunea de cenzură? Sorin Roșca Stănescu. Acesta este condamnat definitiv la închisoare”.

Candidatul ACL a susținut că fosta guvernare pedelistă a scos România din criză, iar Guvernul Ponta a băgat-o în recesiune tehnică. Răspunsul lui Ponta a fost scurt și la obiect: datele oficiale arată că România a înregistrat creștere economică în guvernarea sa și excedent financiar. El i-a spus lui Iohannis că, deși l-a făcut fraier pentru că nu a cheltuit banii, acum în Europa există doi ”fraieri” cu excedente bugetare: el și Angela Merkel.

Victor Ponta a vorbit și despre retrocedările făcute de Iohannis în mandatul de primar al Sibiului: ”Să vă spun cum se face lucrul bine făcut la Sibiu pe tema retrocedărilor. S-au retrocedat către Biserica Evanghelică, Muzeul Brukenthal, Palatul Copiilor. Forumul Germanilor are multe alte clădiri“.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Finalul a fost penibil pentru Iohannis. În timp ce Victor Ponta a vorbit despre planurile sale pentru o altă Românie, Klaus Iohannis a ales să prezinte copii după cupoane de pensie, mințind românii că nu are pe nimeni în spatele său, omițând în acest fel să spună că este susținut de pedeliști: Blaga, Predoiu, Blejnar, Ungureanu, Anastase și mulți alții care au tăiat pensii și salarii în epoca de aur a lui Boc, Udrea și Băsescu.

Adina MITREA, telegrafonline.ro, Joi, 13.11.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. M-ati dezamagit, ma gandeam ca un site atat de mic, pentru o comunitate destul de mica, asa cum este cea din Mangalia, nu este condus politic, si are o parere obiectiva. Prezentati ambele puncte de vedere ale candidatilor, altfel participati la campania electorala benevol, si pentru asta sa va fie rusine. V-ati mai spalat din pacate ca ati pus inregistrarea integrala.

Leave a Reply