Profesorii vor primi 150 de euro pentru material didactic

1
817

Toate cadrele didactice beneficiază de aceste fonduri.

remus pricopie men

Ministrul Educației, Remus Pricopie: ”De vineri (astăzi – n.r.), banii vor ajunge în teritoriu – echivalentul a 700 de lei. Este vorba de o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi pentru achiziţia de materiale didactice, cărţi, participare la cursuri, conferinţe”.

Ministrul Educației Naționale (MEN), Remus Pricopie, a anunțat, ieri, că cei 150 de euro pentru materiale didactice în cadrul programului ”Dezvoltarea carierei didactice” vor ajunge către inspectoratele școlare județene în cursul zilei de astăzi, prin virament de către Ministerul de Finanțe.

”Sunt conștient că acești bani nu sunt suficienți decât pentru o lună-două, cel mult, dar atât am putut face. De vineri, banii vor ajunge în teritoriu, este vorba despre echivalentul a 700 de lei”, a anunțat Pricopie.

Nu există condiţionare strictă de a cumpăra cărţi şi a deconta prin facturi, ci este vorba de o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi pentru achiziţia de materiale didactice, cărţi, participare la cursuri, conferinţe, potrivit MEN. Ministrul a spus că fiecare cadru didactic va întocmi o fișă în care va spune cum a folosit banii în raport cu dezvoltarea profesională a fiecărei persoane.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

LA CONSTANȚA, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța a anunțat că așteaptă să primească banii pentru materialele didactice, pe care îi va distribui școlilor. ”La nivelul județului, aproximativ 7.300 de cadre didactice vor beneficia de cei 150 de euro. ISJ va trimite banii către trezoreriile școlilor, profesorii primindu-i fie pe card, fie de la casieria instituției școlare unde lucrează”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ, prof. Cristina Ivan.

Continuarea, aici: telegrafonline.ro, Vineri, 7 nov.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply