Ședință ca-n filme! Lovitură de teatru în dosarul “Șpaga de la Bac”

0
799

bani

TELEGRAF: Dosarul “Șpaga de la Bac” a luat ieri o turnură cel puțin neașteptată. Ședința, care părea să se deruleze după același scenariu liniștit de până acum, a debutat cu o cerere surprinzătoare din partea procurorului Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Constanța.

Acesta a solicitat înlocuirea măsurii preventive față de Gheorghe Amza, preşedintele Comisiei de Bac de la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, din control judiciar în arest. În primă fază, nimeni nu a înțeles de ce, dar misterul a fost risipit rapid. Reprezentantul Ministerului Public a explicat că Amza a încercat în ultima lună, în repetate rânduri, să influențeze o inculpată din dosar, pentru a o determina să îl dezvinovățească în fața judecătorilor…

Ținta tentativelor sale de sensibilizare a fost Veronica Cara, rolul mesagerei fiind jucat de o apropiată de-a lui Amza, Zoia Apostolescu, martor şi ea în proces. Povestea a început pe data de 30 august, atunci când Zoia s-a întâlnit cu Veronica Cara și i-a vorbit despre starea deplorabilă în care se află Gheorghe Amza. A rugat-o să îi vină în ajutor și să dea declarații favorabile profesorului din București. Pe 3 septembrie, a abordat-o din nou, însă în ambele rânduri a fost refuzată de Cara. Amza și Apostolescu nu s-au lăsat, însă, descurajați. Anchetatorii spun că Apostolescu a sunat-o de mai multe ori pe Cara și că, într-un final, cele două au fixat o întâlnire pentru ziua de marți, 14 octombrie. Ieri, Cara ar fi urmat să fie audiată, așa că era ultima șansă pentru Amza să o convingă pe femeie să îl ajute în instanță.

PLIC CU 5.000 DE LEI

Procurorul de caz spune că întâlnirea dintre cele două femei a avut loc marți, în jurul orei 15.00, la o benzinărie din Mangalia. Apostolescu i-a dat inculpatei Cara o foaie cu un set de întrebări care urmau să îi fie puse în cadrul procesului și i-a sugerat răspunsurile pe care trebuie să le dea. „Deși Cara nu a fost de acord cu răspunsurile oferite de martoră, Apostolescu a insistat, susținând că și ea a dat aceleași declarații. De asemenea, martora i-a recomandat inculpatei să nu se piardă în detalii și să răspundă cu “da” sau “nu”, așa cum scrie pe foaie“, a susținut reprezentantul Ministerului Public în timpul ședinței de ieri. Ulterior, Apostolescu i-a spus Veronicăi Cara că profesorul Amza vrea să fie sigur că a înțeles răspunsurile pe care trebuie să le dea, iar în clipele următoare i-a pus un plic cu 5.000 de lei în geantă, menționând că suma respectivă este doar o parte din ce va primi la final. Apoi, Apostolescu i-a explicat Veronicăi Cara că a fost instruită de Amza să fie foarte atente când se întâlnesc, pentru a nu fi observate de cineva… Anchetatorii susțin că, imediat după această întrevedere, Apostolescu și Amza au discutat telefonic, codificat, femeia transmițându-i profesorului că “s-a întâlnit cu doctorul și că totul este bine”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea în telegrafonline.ro, Joi, 16 oct.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply