Ziua Educației Nonformale, la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia

0
863

1-Ziua Educatiei Nonformale Ion Banescu

Educaţia devine mai eficientă atunci când este participativă, atractivă şi motivantă. Educaţia nonformală este o modalitate modernă de învăţare ce pune accent pe plăcerea individului de a cunoaşte şi de a se dezvolta.

Ziua Educaţiei Nonformale a fost sărbătorită şi la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, luni, 13.10.2014, prin derularea  activităţilor „Fotografiile vorbesc – Ghid pentru o zi în oraşul meu” şi „Toleranţa, regula de aur a moralei”.

2-Ziua Educatiei Nonformale Ion Banescu

Activitatea „Fotografiile vorbesc – Ghid pentru o zi în oraşul meu” s-a derulat sub coordonarea prof. Corina Mihalache, prof. Nicoleta Serea, prof. Virginica Barabaş și prof. Gabriela Dragu, cu un număr de 35 de elevi din clasele a X-a A și a XI-a B. Activitatea a vizat informarea elevilor cu privire la trecutul şi prezentul oraşului, precum şi prezentarea unor fotografii ce ilustrează atât trecutul oraşului Mangalia, cât şi prezentul. Elevii celor două clase au lucrat pe echipe pentru a realiza prezentări cât mai atractive ale oraşului, prin intermediul fotografiilor şi al muzicii. S-a urmărit creşterea interesului elevilor pentru promovarea valorilor şi a obiectivelor turistice ale oraşului, cât şi realizarea unei incursiuni în trecut.

3-Ziua Educatiei Nonformale Ion Banescu

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cea de a doua activitate, „Toleranţa, regula de aur a moralei”, s-a desfăşurat tot în Centrul de Documentare şi Informare, sub coordonarea doamnei profesor psiholog Alina Băiaşu cu colectivul de elevi ai clasei a X-a C. Scopul activităţii a fost cunoaşterea şi respectarea valorilor fundamentale ale societăţii democratice, formarea conduitei participative la viaţa socială, cultivarea toleranţei.

4-Ziua Educatiei Nonformale Ion Banescu

În urma desfăşurării activităţilor s-a primit un feedback pozitiv atât din partea cadrelor didactice, cât şi din partea elevilor, care au apreciat că astfel de acţiuni stimulează lucrul în echipă, dezvoltarea relaţiilor interpersonale bazate pe cooperare şi respect reciproc, dezvoltarea abilităţilor sociale ale elevilor (capacitatea de a comunica şi a relaţiona cu ceilalţi), exersarea propriului sistem de valori în acord cu cel promovat de societate, cât şi îmbogăţirea cunostinţelor despre oraşul în care trăiesc.

5-Ziua Educatiei Nonformale Ion Banescu

Director,                                                                                   Consilier de imagine,

Prof. Corina Mihalache                                                            Prof. Gabriela Dragu.

15.10.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply