Mutare șoc: Iorguș – din PDL, direct în fruntea PSD Mangalia

0
676

zanfir iorgus-6

Fostul primar al Mangaliei Zanfir Iorguş: ”Am luat decizia de a adera la PSD. Este un moment important pentru viitorul Mangaliei.”

MUTARE

Ceea ce duminică era doar un zvon, ieri a devenit realitate. Fostul primar al Mangaliei Zanfir Iorguș și 10 membri ai PDL, din care șase consilieri locali, au schimbat culoarea politică. Au trecut de la portocaliu la roșu, profitând de ordonanța Guvernului prin care aleșii locali au posibilitatea ca, în termen de 45 de zile, să migreze de la un partid la altul, fără să-și piardă mandatul.

Pentru Zanfir Iorguș, social democrația nu este o noutate, pentru că el a mai activat în PSD în perioada 2003 – 2007. Reîntoarcerea ”fiului rătăcitor” la PSD nu a fost o simplă formalitate. Ea s-a concretizat după îndelungi negocieri, iar rezultatul acestor discuții s-a materializat prin faptul că Iorguș a fost instalat direct în funcția de președinte al organizației locale, preluând conducerea de la Felix Stroe, care și-a dat demisia din fruntea PSD Mangalia. Totodată, a fost schimbat și întreg Biroul Permanent al organizației locale, fiind cooptați în structurile de conducere noii veniți de la PDL.

Prezentarea noii echipe de la Mangalia a avut loc ieri după-amiază, la Venus, în prezența senatorulului PSD Nicolae Moga, secretarului executiv al organizației județene Constanța a PSD, Cristinel Dragomir și vicepreședintelui organizației județene Constanța a PSD Cristian Darie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La unison, reprezentanții PSD de la nivel județean au declarat că mutarea a vizat consolidarea filialei locale a social democraților, dar și obținerea unui rezultat ”zdrobitor” la prezidențiale. Pe de altă parte, atât Felix Stroe, cât și Zanfir Iorguș au afirmat că era nevoie de o majoritate în Consiliul Local Mangalia (acum PSD are 12 consilieri din cei 19 aleși ai CL) în vederea inițierii de către aleși a unor proiecte necesare comunității locale. Întrebat de ce a plecat din PDL, fostul edil a spus că a încercat să formeze o majoritate în Consiliul Local, cu PNL și PDL, dar inutil, pentru că niciuna dintre aceste două formațiuni nu și-a dorit această coabitare.

ATAC

Chiar dacă a făcut apel la unitate, Zanfir Iorguș nu i-a uitat pe adversarii săi politici, în special pe actualul primar al Mangaliei, Cristian Radu: ”De șase ani, Consiliul Local a fost măcinat de lupte interne, iar cei care au de suferit sunt locuitorii. Lipsa unei strategii de dezvoltare a dus la distrugerea orașului. Investițiile lăsate de mine au fost îngropate, pentru simplu fapt că erau ale mele”, a punctat Iorguș. La rândul său, Cristinel Dragomir a spus că PSD nu a fost preocupat în special de racolarea primarilor și viceprimarilor de la alte partide, dar a fost interesat de crearea de majorități în Consiliile Locale.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Marți, 7 oct.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply