Iorguş se pregăteşte de un nou mandat de primar, cu sprijin de la PSD

0
924

farmec.ro
carturesti.ro%20

Replica: Toţi consilierii PDL de la Mangalia s-au vopsit în roşu.

zanfir iorgus-5

PSD a reuşit să-şi creeze majoritate în Consiliul Local (CL) Mangalia, deşi acum câteva săptămâni avea un număr de şase consilieri dintr-un total de 19. Şi asta pentru că o parte dintre aleşii locali au preferat să migreze de la un partid la altul. Lista a fost deschisă de consilierii Paul Foleanu, Linica Stan, Vasile Iorga, Levent Beghim, Laura Cârlan şi Lucian Popescu. Cei şase au părăsit formaţiunea pe listele cărora au fost aleşi, respectiv PDL şi s-au declarat social-democraţi. Mişcarea de trupă vine la „rugămintea” lui Zanfir Iorguş. Fostul primar al Mangaliei şi deputat PDL a revenit în barca PSD, anunţul oficial fiind făcut luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Venus, în compania liderilor social-democraţi Felix Stroe, Cristinel Dragomir, Cristian Darie şi a senatorului Colegiului S2, Nicolae Moga.

Biroul Permanent al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa a hotărât numirea lui Zanfir Iorguş ca interimar la şefia PSD Mangalia, urmare a demisiei din funcţie a lui Felix Stroe.

„Este un act care are în vedere armonizarea relaţiilor politice din municipiul Mangalia, întărirea grupului de forţă în vederea iniţierii şi dezvoltării proiectelor pentru acest municipiu şi o activitate mai bună în folosul cetăţenilor. Îl felicit pe domnul preşedinte Zanfir Iorguş cu ocazia preluării conducerii a Partidului Social Democrat Mangalia. Le mulţumesc colegilor mei pentru sprijinul acordat în activitatea de aproape doi ani cât am lucrat împreună şi sunt convins că, în noua formulă de conducere, partidul va avea rezultate şi mai bune”, a declarat Stroe.

Iorguş a făcut „pasul cel mare” împreună cu nouă democrat-liberali, printre care cei şase consilieri locali. Astfel, social-democraţii au reuşit să creeze o majoritate în CL. Noua structură a Consiliului Local Municipal Mangalia constă în 12 consilieri PSD, 3 PNL, 2 PPDD şi câte un consilier de la PRM şi PC, social-democraţii fiind majoritari.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Este un moment important pentru viitorul politic al Mangaliei. Lipsa unei majorităţi în consiliul local nu a putut genera o strategie pe termen lung. (…) În 6 ani, adversarii s-au transformat în duşmani, iar acest lucru s-a răsfrânt asupra locuitorilor. Disensiunile au dus la o administraţie de azi pe mâine. Am ajuns la această decizie de a adera la PSD. Este o responsabilitate pe care ne-o asumăm cu toţii”, a declarat Iorguş.

De precizat faptul că Iorguş a mai fost în Partidul Social Democrat în perioada 2003 – 2007.

„Decizia pe care am luat-o îmbracă ambele componente, şi cea politică şi cea administrativă, pe plan local. Din punct de vedere politic, organizaţia Mangalia, noi toţi împreună, ne vom implica cu toate forţele pentru reorganizarea partidului şi, în prima etapă, pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale. Asta este misiunea noastră în prima etapă, în etapa următoare, din punct de vedere politic, trebuie organizare de aşa natură încât la Mangalia să facem o echipă politică puternică, care să dea peste doi ani echipa învingătoare la Mangalia, cu primar cu tot. Care este echipa, care va fi formula, vom vedea atunci. Din punct de vedere administrative, şi aici insistăm foarte mult, unul dintre factorii dominanţi care a contribuit la această decizie este de a aduce normalitatea în oraş şi, prin această majoritate în Consiliul Local, să începem construirea proiectelor importante pentru oraş”, a mai precizat Iorguş.

Întrebat dacă se gândeşte la o revenire la primărie, Iorguş a spus: „Cu siguranţă este în analiză şi o revenire la Primăria Mangalia”.

Dragomir şi Stroe au reacţionat însă la declaraţia fostului edil: „Scopul nostru a fost să creăm o majoritate în Consiliu Local, să nu ratăm fondurile europene”. „Primul pas, alegerile prezidenţiale şi apoi cele din 2016. Ne interesează să câştigăm zdrobitor alegerile prezidenţiale la Mangalia, dar şi în celelalte localităţi”, a spus Cristinel Dragomir, unul din membrii echipei de campanie a PSD Constanţa.

Senatorul Nicolae Moga a explicat faptul că degeaba ar avea PSD zeci de primari, dacă nu există o majoritate în Consiliul Local. „Au fost războaie, certuri în dezavantajul locuitorilor. Îmi doresc, prin această acţiune, să unim Consiliul Local. O să verific cum votează, pentru că au majoritate“, a declarat senatorul Nicolae Moga.

Alexandra VASILE.

Mai mult, în replicaonline.ro, Marti, 7 oct.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply