TOP. Orașe care plătesc cea mai scumpă gigacalorie

0
728

calorifer_gigacalorie

Apropierea sezonului rece dă bătăi de cap celor care își încălzesc locuințele prin sistemul centralizat, în condițiile în care prețul de furnizare al gigacaloriei ajunge până la 900 de lei.

Locuitorii orașului Brad, județul Hunedoara, sunt românii care plătesc cea mai scumpă gigacalorie, la un tarif de furnizare de aproape 900 de lei.

Ca și în majoritatea cazurilor, primăria suportă cea mai mare parte a costurilor, prin aplicarea subvențiilor, astfel că proprietarii ajung să plătească un cost de 295 de lei pe gigacalorie, potrivit money.ro.

Pe de altă parte, proprietarii apartamentelor racordate la sistemul central de încălzire din Turnu Măgurele sunt cei care plătesc efectiv cea mai scumpă gigacalorie, cu un preț de 489 de lei. Astfel, aceștia suportă un tarif de aproximativ 2,5 ori mai mare decât bucureștenii.

Pe locul al doilea în topul orașelor cu cea mai scumpă gigacalorie se situează Sighișoara, cu un tarif de 379 de lei. Tariful este cu peste 50% mai mare față de începutul anului, când energia termică avea prețul de 247 de lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Locuitorilor din Sighișoara le urmează constănțenii, unde prețul de furnizare al gigacaloriei este de 363 de lei. Din această sumă,  primăria acoperă cu subvenții doar o mică parte, constănțenii fiind nevoiți să plătească căldura la un tarif de 358,5 lei.

Următoarele orașe care plătesc cea mai scumpă gigacalorie sunt  Alexandria și Sfântu Gheorghe, unde prețul energiei termice se ridică la 356 de lei, respectiv 308,4 lei, potrivit money.ro.

La polul opus, cea mai ieftină gigacalorie se plătește în localitatea Beiuș, unde, datorită apei geotermale, energia termică are prețul de doar 80,8 lei.

Și asta în timp ce în București, prețul gigcaloriei este de 169,8 lei, iar primăria suportă aproape jumătate din costurile de producție și distribuție.

Sursa: AICI. 02.10.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply