Românii îndatoraţi vor fi aruncaţi în stradă! Băncile, libere să-şi facă de cap

0
648

Dezastru!

românii-îndatorați-evacuati-de-banci

În urmă cu mai mulţi ani, România a fost o piaţă de desfacere a creditelor excelentă, mai ales în perioada premergătoare crizei.

Imediat cum perioada de contracţie a început să se instaleze, băncile-mamă, adică cele din străinătate, care le controlează pe cele din România, numite şi subsidiare, şi-au retras capitalul şi au determinat subsidiarele să ruleze exclusiv bani interni, adică depozite şi împrumuturi ieftine interbancare. Cu alte cuvinte, să se descurce cu consumatorii, singurii contribuabili la pompat bani în bugetele băncilor.

Cinci miliarde de dolari au retras băncile străine din România, din trimestrul 2 din 2013, până în trimestrul 1 din 2014. Potrivit Iniative Viena, doar Rusia are o sumă mai mare de circa 20 de miliarde, Polonia fiind ce-i drept, aproape de România, dar cu o populaţie şi o capitalizare cu mult mai mare.

În contextul actual economic, în care românilor le este din ce în ce mai greu să îşi returneze creditele contractate, băncile au apelat la noi variante. De exemplu, austriecii de la Erste Bank, grupul-mamă al BCR, au raportat pierderi semestriale record din cauza situaţiei din România şi Ungaria, de 930 de milioane de euro. Astfel, bancherii au apelat la o curăţire a creditelor neperformante prin vânzarea lor către societăţile de recuperare!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

… Spre deosebire de România, unde clasa politică şi autorităţile se fac remarcate prin concediu etern şi flagrant dezinteres, guvernul maghiar continuă politica de stopare a abuzurilor din partea bancherilor şi iniţiază măsură după măsură în încercarea sa de a aduce sub control sistemul bancar. Recent, autorităţile maghiare au demarat investigarea a 62 de bănci şi IFN-uri şi au descoperit că s-au majorat ilegal costurile bancare şi taxele percepute clienţilor de către majoritatea băncilor. Banca Ungariei a verificat dacă s-au respectat reglementările de protecţie a consumatorilor iar acolo unde au fost nereguli, a impus amenzi unui număr de 58 de bănci şi a cerut compensarea clienţilor.

Citiți articolul integral în http://www.replicaonline.ro/romanii-indatorati-vor-fi-aruncati-in-strada-bancile-libere-sa-si-faca-de-cap-184817/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply