Preţul de producţie a gigacaloriei, redus la Mangalia

0
867

Există şi „a ieftini”!

Preţul de producţie şi furnizare a energiei termice a fost scăzut de la 540 de lei la 426 de lei/gigacalorie, ceea ce va aduce o economie în bugetul local de aproximativ patru milioane de lei.

CONDIŢII BUNE

Locuitorii municipiului Mangalia nu mai suferă de frig, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori. Acest lucru a fost posibil datorită racordării centralelor termice la reţeaua de gaz, care a şi creat premisele reducerii preţului gigacaloriei, atât cel de producere, cât şi cel de facturare pentru populaţie. Aleşii locali s-au pus pe treabă, astfel încât, în urmă cu două luni, au emis o hotărâre prin care au redus preţul de facturare a energiei termice către populaţie de la 295 de lei la 240 de lei, care este în vigoare de la 1 ianuarie.

Viceprimarul Bogdan Maganu, care este şi consilier local, declara, la acea vreme, că hotărârea vine în ajutorul populaţiei cu o situaţie materială precară. Şi asta nu a fost tot. Aceeaşi hotărâre adoptată de Consiliul Local prevede o diminuare şi mai drastică a preţului de facturare a gigacaloriei, care ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie, tariful urmând să scadă de la 240 de lei la 200 de lei. Bogdan Maganu a afirmat că societatea de distribuţie şi furnizare a energiei termice Goldterm SA are drept unic acţionar Consiliul Local.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

ECONOMII LA BUGET

Între cele două modificări de preţ amintite mai sus, aleşii locali din Mangalia au luat decizia de a reduce şi tariful de producţie şi furnizare a energiei termice, care a fost scăzut de la 540 de lei la 426 de lei/gigacalorie. Directorul Goldterm SA, Dan Georgescu, a declarat că noul preţ de producţie a fost mai întâi avizat de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare, iar mai apoi, ieri seară, a fost aprobat şi în şedinţa Consiliului Local.

„Tariful de 426 de lei pentru o gigacalorie va intra în vigoare de astăzi”, a spus Georgescu. El a adăugat că, astfel, bugetul municipiului Mangalia va fi mai bogat cu aproximativ patru milioane de lei. „Primăria va economisi anual, din această diferenţă de preţ, aproximativ patru milioane de lei, bani pe care îi poate folosi pentru derularea unor proiecte importante pentru comunitate”, a afirmat Georgescu.

Pe de altă parte, directorul Goldterm a spus că noul tarif de producere a energiei termice, de 426 de lei, nu va avea efect asupra buzunarului cetăţeanului, deoarece diferenţa dintre 426 de lei (preţul de producţie) şi 240 de lei (preţul de facturare) este subvenţionată de la bugetul local.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, 01.04.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply