Mesaj al primarului Mangaliei despre vizita la locuinţele ANL şi în cartierul M.I. Dobrogeanu

0
889

Dupa cum stiti, ieri in Mangalia a plouat destul de rau pana spre seara, cand au venit si la noi zapada si viscolul. Pe la orele pranzului, m-am deplasat personal la blocurile ANL in urma sesizarilor locuitorilor din blocurile OD6, OD7 si OD8. Acestia au reclamat la Primarie zilele trecute ca le ploua in casa din cauza calitatii proaste a executiei lucrarilor si a materialelor folosite.

La fata locului am vazut imagini de cosmar. Oamenii stateau cu ligheane prin casa, aveau igrasie pe aproape toti peretii, parchetul si mobila distruse. In dialog cu locatarii din aceste blocuri am aflat ca se confrunta cu aceasta situatie inca de la repartitia apartamentelor. De fiecare data cand ploua mai tare, apa se infiltreaza in case, atat prin plafon, cat si prin peretii exteriori.

Tin sa precizez ca aceste locuinte au fost repartizate in vara anului 2010, iar imediat in toamna, cand ploile sunt mai abundente, au iesit la iveala neregulile majore privind modul cum au fost construite respectivele blocuri. Vom demara si noi o ancheta pentru a vedea exact cine se face vinovat de situatia creata, insa din discutiile cu constructorul acesta este dispus sa rezolve problemele oamenilor imediat ce conditiile meteorologice ii vor permite inceperea lucrarilor.

Tot ieri, incepand cu ora 15:00, am tinut audientele, unde am intalnit atat persoane cu probleme grave dar si persoane care speculeaza orice masura sociala aplicata de catre Primarie. Ma refer la diverse categorii de persoane carora nu le place munca, dar pachetul de tigari nu le lipseste din buzunar sau bautura, persoane care vin sa-si ia ajutorul social cu taxiul, persoane care au alte venituri nedeclarate sau savarsesc diverse infractiuni pe raza municipiului Mangalia. Tin sa precizez ca acestor persoane le-am suspendat dreptul la ajutoare sociale si acordarea cartelelor de masa.

Daca in anul 2012, la cantina sociala se faceau zilnic aproximativ 435 de portii de mancare, in prezent au ramas aproape 100 de beneficiari dintre care amintesc copiii care frecventeaza cursurile scolare, batranii si persoanele cu dizabilitati. Totodata am redus numarul de beneficiari de ajutor social la aproximativ 100 de persoane. Acestea locuiesc in case sociale si primesc si alte beneficii din partea Primariei cum ar fi : alocatii de sustinere a familiei, subventii la caldura, tichete de medicamente sau masa la cantina.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Astazi de dimineata am fost în cartierul M.I. Dobrogeanu, la solicitarea cetăţenilor din zonă, care au reclamat că au rămas fără proviziile de iarnă, după ce au fost prădaţi de hoţi, în cursul nopţii de miercuri spre joi. La faţa locului, s-au aflat reprezentanţi ai Poliţiei Naţionale şi Poliţiei Locale, precum şi cei ai Primăriei pentru a constata cele întâmplate şi a dispune măsurile care se impun în acest caz.

În discuţiile cu cetăţenii prejudiciaţi, locatari ai blocului A04, i-am asigurat că aceste fapte antisociale vor înceta, imediat ce întregul oraş va fi monitorizat video. Până atunci, am dispus ca în acest cartier să se afle permanent o patrulă formată din poliţişti, jandarmi şi firmă de pază, care va supraveghea cu mare atenţie zona.

După cum se ştie, la periferia cartierului M.I. Dobrogeanu există şase imobile cunoscute sub denumirea de “barăci”, cu aproximativ 100 de locuinţe sociale, unde au domiciliul numeroşi cetăţeni cu antecedente penale. Mulţi dintre cei care locuiesc la barăci nu sunt oamenii Mangaliei. Ei s-au stabilit în oraş cu mai mulţi ani în urmă, dar nu au contribuit cu nimic la bunăstarea localităţii care i-a adoptat, ba dimpotrivă săvârşesc tot felul de fărădelegi.

Vin la Primărie să ceară casă şi mâncare, dar nu vor să muncească, atunci când sunt solicitaţi de Serviciul Social. Ulterior, m-am deplasat şi la locuitorii din zona barăcilor pentru a sta de vorbă cu aceştia. La faţa locului, am constatat că cei de aici folosesc instalaţii electrice improvizate şi lasă apa să curgă la robinetul din curte, deşi au datorii foarte mari la utilităţi şi chirie.

După finalizarea recensământului locuitorilor de la barăci, vom şti exact cine are dreptul legal să rămână şi cine va părăsi aceste locuinţe sociale. De asemenea, avem în vedere sistematizarea zonei şi amenajarea unor locuinţe modulare într-o altă zonă a oraşului, unde vor fi mutaţi doar cei care respectă legea şi au un loc de muncă.

Mai mult + Galerie FOTO, pe:

https://www.facebook.com/cristian.radu.33/media_set?set=a.450967208363660.1073741881.100003511550191&type=1

Fotografia Cristian Radu. Fotografia Cristian Radu.

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply