Foşti şefi ai ISU Dobrogea, condamnaţi definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare

0
691

Fostul şef al ISU Dobrogea, generalul în rezervă Petre Trandafir, fostul său prim-adjunct, un colonel şi un maior au fost condamnaţi definitiv, vineri, de instanţa supremă, la câte trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul privind fraudarea unui concurs din 2007.

Foşti şefi ai ISU Dobrogea, condamnaţi definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare (Imagine: Shutterstock).

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursurile formulate în acest dosar, menţinând astfel decizia din 18 mai 2011 dispusă de un complet de trei judecători de la instanţa supremă.

În 18 mai 2012, generalul (r) Petre Trandafir a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la fals intelectual, la doi ani de închisoare pentru instigare la uz de fals şi la trei ani şi şase luni de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Instanţa a contopit pedepsele şi a dispus ca generalul în rezervă să o execute pe cea mai grea, respectiv trei ani şi şase luni de închisoare.

Totodată, instanţa i-a interzis lui Petre Trandafir mai multe drepturi pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alături de acesta, au mai fost condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare fostul prim-adjunct al inspectorului şef al ISU Dobrogea, Neculai Coman, colonelul Gabriel Andrei Niculae şi maiorul Gabriel Alexandrescu, pentru acelaşi tip de fapte ca şi Trandafir.

Citeste continuarea articolului pe http://www.mediafax.ro/social/fosti-sefi-ai-isu-dobrogea-condamnati-definitiv-la-trei-ani-si-sase-luni-de-inchisoare-cu-executare-11959481

Vineri, 24 ianuarie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply