Care sunt provocările mediului de afaceri, în 2014

0
677

Fiscalitatea va fi una dintre provocările principale pentru mediul de afaceri şi în 2014. Întreprinzătorii continuă să susţină sus şi tare acest lucru şi speră să-i facă şi pe guvernanţi să înţeleagă.

Tocmai de aceea, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) pregăteşte un nou material cu priorităţile din acest an, pe care să-l înainteze apoi factorilor decidenţi.

„Marea provocare pe care o avem în 2014 este fiscalitatea. Aşteptăm o nouă abordare din partea Guvernului României vizavi de fiscalizarea mediului de afaceri. Să ne lase să ne putem face afacerile liniştiţi şi să nu ne mai încurce!

În legătură cu fiscalitatea o să cerem scăderea, anul acesta, a TVA-ului de la 24% la 19% şi scăderea fiscalităţii pe forţa de muncă; vrem scăderea CAS-ului cu cinci puncte procentuale. Şi-au asumat chestiunea aceasta încă din campania electorală. Noi ne-am propus ca obiectiv general scăderea taxelor fiscale şi parafiscale care împovărează întreprinzătorul român cu cel puţin 25%”, a precizat Iulian Gropoşilă, vicepreşedinte al CNIPMMR, preşedinte al Patronatului IMM Constanţa.

Lipsa finanţării, problemă serioasă

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 

O altă provocare pentru mediul de afaceri rămâne, în continuare, şi lipsa finanţării. Băncile încă sunt foarte reticente, iar din această cauză se şi pierd foarte mulţi bani europeni.

„Pe lângă fiscalitate, o altă prioritate pe care o avem este relansarea creditării IMM-urilor. Multe fonduri nu pot fi absorbite de la Uniunea Europeană, şi aici mă refer la fondurile structurale, din cauza faptului că nu avem capacitate de implementare. Şi prima mare problemă pe care am identificat-o în anii aceştia este lipsa de finanţare a proiectelor. Băncile sunt reticente şi nu creditează uşor IMM-urile. Noi acum facem demersuri de lobby. Putem să spunem guvernanţilor cam cum vedem noi lucrurile”, a mai precizat Iulian Gropoşilă.

Mai mult, potrivit acestuia, o nouă lege pentru IMM-uri este absolut necesară în actuala conjunctură. Această nouă lege trebuie însă să fie structurată pe legislaţia europeană, spune vicepreşedintele CNIPMMR.

„Noi am făcut pe lângă ministrul delegat pentru IMM-uri demersuri, am trimis toate materialele de care ar trebui să ţină cont, Small Business Act – legea europeană a IMM-urilor, iar toate propunerile noastre sunt extrem de bine fundamentate şi iau în consideraţie cadrul european de dezvoltare pentru întreprinderi mici şi mijlocii”, a explicat Iulian Gropoşilă.

Anca PPAN, Cuget Liber, Marţi, 21 ian.2014.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply