Proiect european: Funcţionarii publici, instruiţi în prevenirea corupţiei

0
718

Funcţionarii publici, instruiţi în prevenirea corupţiei

Atunci când se vorbeşte despre corupţie, despre angajaţi incapabili, toată lumea se gândeşte la angajaţii din sectorul public. De ce? Pentru că sunt plătiţi din bugetul de stat, adică din banii românilor. În ultimii ani, însă, cerinţele care pică pe capul funcţionarilor sunt tot mai mari, iar salariile le-au fost tăiate dramatic.

Legislaţia se modifică constant şi funcţionarii trebuie să se alinieze la noile norme. Mai ales la cele privind etica. E musai. De aceea, UE a alocat fonduri pentru instruirea funcţionarilor. Centrul de Resurse Juridice şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici sunt două dintre instituţiile care fac aşa ceva.

Sub titlul „Formare şi dezvoltare pentru asigurarea eticii şi integrităţii în administraţia publică”, proiectul cofinanţat din fonduri europene atrage peste un milion de lei şi urmăreşte creşterea eficacităţii instituţiilor publice centrale şi locale prin întărirea capacităţii acestora de a răspunde cerinţelor de etică şi integritate în funcţia publică. Pe scurt, ANFP îşi doreşte ca funcţionarii publici cu funcţii de conducere şi cei cu atribuţii de consiliere etică să dezvolte competenţe manageriale şi abilităţi.

Potrivit instituţiilor implicate, proiectul este destinat instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale din zece judeţe, printre care şi Constanţa. Conform proiectului, vor fi instruiţi 52 de funcţionari publici cu funcţii de conducere care coordonează personalul cu atribuţii în domeniul eticii şi integrităţii şi 112 funcţionari publici desemnaţi pentru îndeplinirea atribuţiilor de consiliere etică şi monitorizarea respectării normelor de conduită.

Ionela HALCIUC, telegrafonline.ro, Joi, 9 ian.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply