Pâinea care conţine coloranţi va fi interzisă de la comercializare din 15 ianuarie

0
911

Cei care umblă cu pâinea vopsită în magazine riscă amenzi usturătoare chiar de săptămâna viitoare. Un ordin al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor obligă comercianţii să vândă doar pâine fără coloranţi. Altfel, pe lângă amenzi şi marfa le va fi distrusă.

Pâinea cu coloranți va fi interzisă

„Făină, sare şi apă. Asta ar trebui să conţină, în mod normal, o pâine. În goana lor după profit, mulţi dintre producători măsluiesc reţetele, în special pentru pâinea neagră, şi combină făină albă cu cacao, caramel şi alţi coloranţi, pentru ca produsul final să fie închis la culoare. Din 15 ianuarie, toate acestea vor fi însă interzise”, a relatat reporterul TVR Andreea Gheorghe.

Cu alte cuvinte, în nicio brutărie din ţară coloranţii nu ar trebui să mai existe. Singura excepţie de la această regulă se va face în cazul pâinii din malţ, în producerea căreia se va accepta în continuare utilizarea colorantului E150, caramelul. Nu doar reţeta, ci şi modul de depozitare al pâinii va fi urmărit de inspectorii ANPC.

Comercianţii, deşi sunt de acord cu regulile, recunosc că sunt des încălcate în piaţă. Nutriţioniştii spun că noile măsuri reprezintă un bun început, dar că nu e suficient. Următorul pas ar fi eliminarea drojdiei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, aici:

http://stiri.tvr.ro/painea-care-contine-coloranti-va-fi-interzisa-de-la-comercializare-din-15-ianuarie_38965.html#sthash.6H6yWv67.dpuf


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply