SENZAȚIONAL! Un TÂNĂR român a construit din piese LEGO o mașină care merge cu AER | GALERIE FOTO / VIDEO

0
744

Un tânăr de 20 de ani din Deva a construit primul autoturism din piese Lego care este propulsat de un motor care funcționează cu aer. Raul Oaidă nu este la prima sa invenţie uimitoare, el a creat o navetă spațială, perfect fucţională, tot din piese lego, dar și o bicicletă cu reacție.

Pentru construcția autoturismului, care poate dezvolta o viteză maximă de 30 km/h, au fost necesare 500.000 de piese lego. Motorul autoturismului dispune de un total de 256 de pistoane și are patru motoare radiale, relatează Daily Mail.

Mașina a fost fabricată în România și apoi trimisă cu avionul în Australia, către Steve Sammartino cel care a susținut financiar proiectul.

„Doar motorul include peste 100.000 de piese. De fapt, este vorba despre 64 de motoare în linie, cu 4 cilindri, asamblate într-un motor mai mare, cu 256 de cilindri. Este partea care mi-a luat cel mai mult timp. Am lucrat la motor mai bine de un an”, a declarat Raul Oaidă, citat de Ziarul Hunedoreanului.

Anul trecut, Raul Oaidă a construit un motor cu reacție pe care l-a montat pe o bicicletă şi a trimis în spaţiu o navetă spațială construită în întregime din piese lego.

Daily Mail l-a comparat atunci cu Henri Coandă, impresionaţi fiind de motorul cu reacţie în miniatură care permite vehiculelor pe două roţi să atingă 41 de kilometri pe oră.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiţi mai mult + Galerie FOTO VIDEO, aici: http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-uimit-lumea-un-roman-a-inventat-masina-care-merge-cu-aer-si-este-construita-din-piese-le-1073543.html#ixzz2o83slVlG
EVZ.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply