La Mangalia se forţează diminuarea preţului gigacaloriei

0
607

TELEGRAF online Constanța:

Propuneri…

La Mangalia se forţează diminuarea preţului gigacaloriei

Consilierul local Paul Foleanu propune, începând cu 1 ianuarie 2014, reducerea preţului de facturare a energiei termice către populaţie, de la 295 de lei, la 195 de lei.

INIŢIATIVĂ

Racordarea centralelor termice la reţeaua de gaz a creat premisele reducerii preţului gigacaloriei la Mangalia, atât cel de producere, cât şi cel de facturare pentru populaţie. Imediat, aleşii locali au început să propună, care mai de care, reducerea preţului gigacaloriei, doar, doar or da bine în ochii alegătorilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Unul dintre cei care au venit cu o astfel de iniţiativă este consilierul PDL Paul Foleanu, care a înaintat primarului Mangaliei, Cristian Radu, secretarului municipiului, Petrina Boiţă şi Consiliului Local un proiect de hotărâre privind reducerea preţului de facturare a energiei termice către populaţie. În propunerea sa, Foleanu spune că preţul gigacaloriei pe care îl plăteşte populaţia, care la ora actuală este de 295 de lei, ar urma să scadă până la 195 de lei, începând cu 1 ianuarie 2014.

„Proiectul vine în ajutorul populaţiei cu o situaţie materială precară“, a afirmat Foleanu. El a adăugat că datorită faptului că societatea de distribuţie şi furnizare a energiei termice, Goldterm SA, a finalizat racordarea centralelor termice la gaz, preţul se va reduce considerabil, iar efortul bugetar privind diferenţa de preţ nu va fi mai mare pentru Mangalia, precum în anii trecuţi. Potrivit lui Foleanu, proiectul de hotărâre ar urma să fie înaintat spre dezbatere în şedinţa Consiliului Local din această lună.

REDUCERE, DAR CU CAP

În altă ordine de idei, Foleanu nu este primul ales local din Mangalia care vine cu o astfel de iniţiativă. Ideea a plecat de la primarul Cristian Radu, care a spus, la inaugurarea noilor centrale, că, după 1 ianuarie, vor fi făcute demersurile pentru reducerea preţului de producţie şi de facturare pentru populaţie a gigacaloriei.

„Este drept că preţul gigacaloriei trebuie redus, dar trebuie făcut conform prevederilor legale, adică mai întâi trebuie redus preţul de producţie şi abia apoi trebuie umblat la preţul de facturare. Totul trebuie aprobat mai întâi de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare şi nu discutat în sediile unor partide. Ca primar, cunoscând realitatea oraşului, eu aş merge cu preţul gigacaloriei, pentru unele categorii sociale, chiar mai jos de 195 de lei. În plus, trebuie să-i avem în grijă şi pe locuitorii de la case”, a declarat Cristian Radu.

El a adăugat că, în prezent, costul de producţie a gigacaloriei este de 540 de lei, din care populaţia plăteşte doar 295 de lei, diferenţa fiind subvenţionată de la bugetul local. “Odată cu introducerea gazelor, preţul de producţie va scădea până la 380 de lei, ceea ce înseamnă că Primăria va „scoate mai puţini bani de buzunar” pentru subvenţie”, a spus Radu.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Marti, 10 dec.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply