Consilierul P.D.L. Paul Foleanu îi fură proiectul lui Cristian Radu

0
641

OBSERVATOR de Constanța:

După ce a anunţat că doreşte micşorarea preţului gigacaloriei, primarul din Mangalia intră în polemică aprinsă cu unul dintre aleşii democrat-liberali.

Paul Foleanu a depus un proiect de hotărâre prin care cere reducerea preţului încălzirii.

La sfârşitul săptămânii trecute, la evenimentul de recepţionare a sistemului centralizat de termoficare din municipiul Mangalia, primarul Cristian Radu a anunţat că, până de sărbători, va fi finalizat întregul proces de retehnologizare a centralelor termice.

Edilul a mai spus că, din luna ianuarie, vor fi puse la punct detaliile unui alt proiect al Municipalităţii, mai exact demersurile necesare la nivelul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare pentru Utilităţi Publice, pentru aprobarea reducerii preţului de producţie al gigacaloriei.

„Reprezentanţii Municipalităţii fac eforturi pentru a reduce preţul facturilor la căldură către populaţie încă din această iarnă, în baza aprobărilor din partea instituţiilor statului“, declara primarul Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ieri, unul dintre politicienii locali, aflat într-un con de umbră de mai mult timp, dar recunoscut pentru scandalurile din interiorul Consiliului Local, a remis redacţiei mai multe documente, prin care informează că, printr-un proiect de hotărâre, doreşte reducerea preţului pentru gigacalorie. Consilierul local democrat-liberal Paul Foleanu a înregistrat, ieri dimineaţă, un proiect de hotărâre prin care solicită colegilor reducerea preţului gigacaloriei în municipiul Mangalia.

„Vă depun anexat proiectul de hotărâre privind micşorarea preţului energiei termice de S.C. GoldTherm S.A. către populaţia din municipiul Mangalia. Solicit respectuos domnului primar şi doamnei secretar să includă pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna decembrie acest proiect de hotărâre. Precizez că este important pentru locuitorii municipiului Mangalia adoptarea acestei hotărâri de micşorare a preţului la agentul termic începând cu data de 1.01.2014 şi, din acest motiv, vă învederez că orice tergiversare de aprobare a hotărârii afectează în mod direct buzunarul cetăţenilor Mangaliei ce locuiesc în imobilele branşate la sistemul de furnizare centralizat al energiei termice“, susţine consilierul P.D.L. în adresa înregistrată la Primărie.

paul-foleanu

Aparent, Paul Foleanu nu este la curent cu proiectele Municipalităţii, deşi face parte din forul de conducere, dar profită de perioada rece, atunci când subiectul preţului gigacaloriei este unul sensibil pentru fiecare cetăţean, şi încearcă revenirea în atenţia publică. Proiectul nu-i aparţine, iar primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a arătat iritat de ieşirea publică a lui Foleanu.

„Am vorbit, vineri, despre acest proiect al meu, iar în următoarea perioadă vor fi făcute toate demersurile în vederea implementării lui. E nevoie de aprobarea A.N.R.S.C., altfel este ilegal. Finalizăm procesul de retehnologizare până pe 20 decembrie, după care, imediat după sărbători, vom face calculaţiile şi toate documentele vor fi trimise la A.N.R.S..C, scopul nostru fiind reducerea preţului de producţie al gigacaloriei“, a spus edilul pentru „Observator“.

Întrebat cum comentează iniţiativa consilierului P.D.L., edilul din Mangalia s-a arătat dezamăgit de o astfel de atitudine, de modul în care acesta amestecă, practic, activitatea din Consiliul Local cu cea de la sediul unei organizaţii de partid.

„Preţul gigacaloriei se stabileşte de către specialiştii în domeniu. Avem o societate – Goldterm – care aparţine Consiliului Local, iar preţul de producţie trebuie aprobat de A.N.R.S.C., nu la sediul unui partid politic. Ca primar, cunoscând foarte bine realităţile oraşului, cred că preţul gigacaloriei către populaţie ar trebui scăzut sub această valoare – 195 de lei –, mai ales pentru unele categorii sociale. Nu este normal să primească aceeaşi subvenţie un cetăţean cu venituri mari şi unul care are pensia de 55 de lei şi, nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim la soluţie pentru cei care locuiesc la case“, a completat Cristian Radu.

De altfel, primarul Mangaliei a anunţat, tot la sfârşitul săptămânii trecute, că, la nivelul Municipalităţii, se lucrează la un proiect privind acordarea de subvenţii la încălzire în funcţie de veniturile fiecărei familii.

Mihaela TÎRPAN, observator.ro, Marti, 10 dec.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply