Primarul Cristian Radu a inspectat cartierele oraşului

0
594

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Mangalia au  continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, seria inspecţiilor în cartierele oraşului.

Pe parcursul verificărilor, primarul Cristian Radu a constatat că unii agenţi economici care deţin spaţii comerciale pe strada Vasile Pârvan, blocau accesul stradal prin montarea de bare metalice aşezate pe domeniul public.

Pentru aceste nereguli identificate în timpul inspecţiilor, edilul a dispus ridicarea acestora de pe domeniul public. În urma verificărilor din zona centrală a municipiului, edilul oraşului a precizat că zona din spatele Hotelului Paradiso, precum şi Bazarul situat în vecinătatea stadionului vor intra într-un proces de sistematizare.

“Vom regândi această zonă, după un proiect unitar, care va cuprinde alei de promenadă, spaţii verzi îngrijite, iluminat stradal etc. După cum ştim, zidul Cetăţii Callatis din spatele Hotelului Paradiso va fi restaurat şi amenajat, anul viitor, conform unui proiect modern de valorificare a patrimoniului cultural-istoric al municipiului Mangalia. Turiştii care vor vizita acest monument istoric trebuie să fie primiţi într-un alt decor urban, decât cel actual”, a precizat primarul Cristian Radu.

De asemenea, va fi conceput un proiect pentru bazarul de lângă stadion, care va deţine spaţii comerciale reamenajate în aceeaşi notă arhitecturală. Edilul le-a mai spus comercianţilor că, pe timpul sezonului rece, vor plăti chirii mai mici.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Ne-am gândit ca până la reamenajarea şi regândirea acestor spaţii să venim în sprijinul dumneavoastră cu taxe mai mici, pe perioada sezonului rece. Ştiu că din comercializarea mărfurilor de tip bazar nu puteţi deţine spaţii comerciale atrăgătoare. De aceea, municipalitatea va concepe un proiect, astfel încât şi dumneavoastră să puteţi presta o activitate comercială în condiţii civilizate, însă doresc să menţineţi curăţenia în zonă”, a mai precizat edilul Mangaliei.

O altă zonă inspectată de primar, a fost cea din curtea spitalului, respectiv zona Rozelor. Aici, spaţiile de joacă dintre blocurile situate pe strada Rozelor vor fi modernizate şi vor exista spaţii recreative pentru pensionari. Totodată, edilul a propus ca terenurile libere din curtea spitalului să fie date spre folosinţă tinerilor de până în 35 de ani.

“Dacă există cadrul legal pentru ca tinerii oraşului să-şi poată construi o casă pe aceste terenuri, municipalitatea îi va susţine. Constat că în acest perimetru nu a fost respectat niciun plan urbanistic. Unii şi-au construit adevărate hoteluri la doi paşi de mare sau deţin terenuri pe faleză, lăsate în paragină. Din păcate, în curtea spitalului, Primăria nu poate interveni cu un plan de sistematizare. Însă, voi fi fericit dacă municipalitatea ar putea oferi tinerilor oraşului terenuri pentru construcţia de locuinţă în această zonă”, a mai spus edilul Mangaliei, Cristian Radu.

Comunicat de presă, 18 noiembrie 2013, Primaria Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply